Nelleke van der Krogt doet schoenen uit op televisie

Nelleke van der Krogt gaat los op haar oude dag. Ze trekt voortaan haar schoenen uit op televisie. Dat vertelt Han Budding, de regisseur van Tussen Kunst en Kitsch, in Televizier. Bij het ontwerp van het nieuwe decor is rekening gehouden met haar blote voeten-wens. “We zijn met Martijn Kroon, die ook het decor van Opsporing Verzocht ontwierp, in zee gegaan. Het nieuwe decor is fris en oogt modern. Op verzoek van Nelleke is de tafel dicht, zodat zij haar schoenen uit kan doen.”

Het was tijd voor een nieuw decor, stelt Budding. “Het oude decor begon in elkaar te zakken, dus het werd tijd voor iets anders. Eerst schreven we een ontwerpwedstrijd uit, maar die leverde niets op. De paar ontwerpen die we kregen, voldeden niet aan de voorwaarden.”

Het is dan ook niet zo maar een decor. “De decorstukken, de tafel van de experts, de grote tafel van de presentator en zitgelegenheid voor publiek, moesten stevig, makkelijk verplaatsbaar, snel in elkaar te zetten en duurzaam zijn.

Al met al valt het nieuwe ontwerp, dat woensdag geïntroduceerd werd, goed in de smaak bij het team. “En de rode bank waar het publiek op zit, geeft een mooi contrast met de blauwe AVRO-kenmerken. We zijn er erg blij mee.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen