‘Jury Everybody Dance Now is irritant’

Juryleden Dan Karaty, Lieke van Lexmond en Jan Kooijman van de nieuwe RTL 4-show Everybody Dance Now hebben nog veel te leren. Dat zegt Jacques d’Ancona, beroemd tv-jurylid, in Spits. D’Ancona is niet zo enthousiast. “Over het algemeen vind ik dat deze jury iets te veel in extase is. Daar bedoel ik mee dat ze zichzelf er heel bewust van zijn dat ze zelf steeds in beeld genomen worden en zich daar naar gedragen. Op dit moment is het nog te veel feel good, op het irritante af.” 

Hij heeft het gevoel dat ze niet zo zeer op hun kennis zijn geselecteerd. “Met z’n drieën vormen ze een heel mooi plaatje, maar wat mij betreft mag het allemaal iets kritischer. Kritiek hoeft niet negatief te zijn. Ik hou van een jury die afstand houdt. Ik wil een vakjury horen.”

Het meest enthousiast is d’Ancona over de Amerikaanse Dan Karaty, volgens hem ‘een excellente vakman’. “Waar het misschien nog beter kan zijn zijn kritische noten, die zijn nog wat zuinig.

Verder merkt hij dat Van Lexmond een vrije rol heeft als jurylid en ergert hij zich aan Kooijman. “Jan is mij nu nog iets te veel van het ‘kippenvel’ en dat is een cliché. Een ander woord wat hij veel gebruikt is ‘fantastisch’. Het woord fantastisch is voor mij een verboden woord.”

Everybody Dance Now won vrijdag de dans of schans-oorlog met SBS 6. Er keken 1,4 miljoen mensen naar de uitzending op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen