Historisch lage kijkcijfers voor RTL 5

RTL 5 zit al ruim twee weken met een dramatisch bekeken vooravond en in combinatie met een tegenvaller op prime time leidt dat nu tot een historisch laag marktaandeel voor de zender. Het station kreeg maandagavond 1,5 procent van de kijkerstaart toebedeeld. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is het laagste marktaandeel voor RTL 5 sinds 17 juni 2012, toen de zender moest concurreren met de door 8 miljoen mensen bekeken EK-wedstrijd Portugal – Nederland bij de NOS. 

Onmiskenbaar is het een van de minst bekeken avonden in de historie van RTL 5. Als EK’s en WK’s niet worden meegeteld, is het marktaandeel van maandag het laagste marktaandeel in minstens vijf jaar tijd.

RTL 5 opende de avond al dramatisch met slechts 35.000 kijkers voor Beauty & The Nerd Australia, een laagterecord voor het programma, dat vorige week dinsdag het eveneens dramatisch bekeken Foute Mannen na zes afleveringen verving.

Op prime time was Herken de Homo het meest bekeken programma met slechts 167.000 kijkers. Het leidde ertoe dat RTL 5 de negende zender van het land werd.

Alleen RTL 8 deed het nog beroerder. Zij staat normaal gesproken op de tiende plaats, maar moest nu Discovery Channel voor laten gaan. RTL 8 noteerde 1,3 procent marktaandeel.

Het gemiddelde marktaandeel van RTL 5 lag vorige maand op 4,2 procent. Die van RTL 8 op 1,8 procent.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen