‘Freddy Heineken is gekker dan Dokter Tinus’

Na het succes van Dokter Tinus, maakt Thom Hofmann (55) nu zijn opwachting als hoofdrolspeler in een nieuwe serie: Freddy, leven in de brouwerij. Dit keer niet op SBS 6, maar op Nederland 2. Toch is er ook een gelijkenis. Dat vertelt de acteur in weekblad Televizier. Beide personages zijn volgens Hoffman gek. “Dokter Tinus is redelijk gek, maar nog lang niet zo gek als Freddy Heineken. Ik weet zeker dat liefhebbers van Dokter Tinus ook de klik naar deze serie kunnen maken.” 

Daar houden de gelijkenissen op. “Je kunt ze niet vergelijken, want Dokter Tinus is comedy. Zou een dokter een assistente in dienst houden die dodelijk recepten uitschrijft? Dat is pure comedy.

De serie over Freddy Heineken is veel meer drama. “De mensen met wie Freddy werkt, waren de besten van het hele land .Topbestuurders. Toch zei Freddy Heineken, 28 jaar oud, tegen de heer Stikker, de latere minister van Buitenlandse Zaken: ‘Meneer Stikker, u moet uw bek houden, ik ben hier de baas.’ De stilte die dan valt… dat is schitterend drama.

Heineken was volgens Hofmann een onsympathieke man. “De serie begint met zijn ontvoering, dat geeft hem sympathie en daardoor ben je bereid heel wat te slikken van hem. Iedereen die zo’n vernedering heeft doorstaan, sta je z’n fouten toe. Je hoopt gaandeweg dat hij zijn levensfouten ook inziet.

Het is zijn tweede tv-serie in korte tijd. Hoe komt dat? “Ik heb de laatste jaren in vier musicals gespeeld en eerlijk gezegd, na vier of vijf jaar theater wil je ’s avonds wel weer eens thuis zijn. En dan komt van het ene werk het ander. Het is net jeuk: het begint ergens en het gaat maar door.

Freddy, leven in de brouwerij is om 21.05 uur te zien op Nederland 2.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen