Tjitske Reidinga speelt hoofdrol in nieuwe Net5-serie

Tjitske Reidinga gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe romantische komedieserie Doris op Net5. Dat vertelt zenderbaas Justine Huffmeijer maandag in De Telegraaf. Doris gaat over een gescheiden moeder die samen met haar twee kinderen verhuist van het chique Bloemendaal naar de Amsterdamse volkswijk De Pijp. “Het past helemaal binnen ons aangescherpte profiel. Ik wil niet zeggen dat we een nieuwe koers varen, maar het wordt in elk geval herkenbaarder.

Net5, dat een mooie traditie kent van Nederlands drama met series als Julia’s Tango en S1ngle, wil terug naar het succes van weleer. “Het afgelopen half jaar hebben we voor een moderne structuur gekozen, zijn meer gaan inspelen op trends en richten ons vooral op programma’s met vrouwelijke waarden, waarbij de man zich ook prettig moet voelen.”

Avontuurlijk reality was ook ooit een groot succes op Net5 en daarom komt de zender binnenkort met Sabotage. “We hebben natuurlijk al ervaring met Peking Express en Expeditie Robinson. De vergelijking met Wie is de Mol…? wordt alleen te snel gemaakt. In Sabotage wordt er veel meer ingezoomd op reality.

Het grootste recente succes is de vooravond van Net5 met de scripted realityserie Achter Gesloten Deuren. “We werden verrast door het grote succes. Ons marktaandeel in de vooravond is met ruim 4 punten gestegen. Dat is een groei van ruim 70 procent. De rest van de avond heb je daar profijt van. Ik zit niet elke dag met een feesthoedje op, maar deze cijfers maken mij wel vrolijk.

Doris wordt geproduceerd door Talpa Fictie, onder regie van Will Koopman, onder meer bekend van Gooische Vrouwen en Divorce.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen