SBS 6-baas teleurgesteld in kijkcijfers op zaterdag

SBS 6-baas Remko van Westerloo baalt stevig van de kijkcijfers die zijn zender scoort op zaterdagavond. Dat geeft hij maandag in dagblad Metro. Zowel De Grote Vakantie Show als Sterren Dansen op het IJs trekken weinig kijkers. “Ik ben eigenlijk enthousiast over alles, behalve zaterdagavond. Dat is een teleurstelling. Het ijsdansen verdient meer publiek. Het is twee stappen vooruit en eentje terug. We zijn nog heel erg zoekende”, zegt Van Westerloo, die eerder de baas was van Net5 en RTL 5. 

Een andere grote flop was recent Menu van Oranje van Bridget Maasland. “SBS had heel erg pech met Menu van Oranje. Dat was een prachtig kookprogramma, maar stond op de verkeerde zender. Als dat overmorgen op Nederland 1 wordt uitgezonden, trekt het het driedubbele aantal kijkers.

Van Westerloo is niet tevreden over waar SBS nu staat, maar ‘wel voorzichtig optimistisch’. Hij houdt de moed erin. “Door oprecht te zijn in waar het wel en niet goed gaat. Dat hoort erbij en dat vind ik een van de leukste dingen om te doen.

En natuurlijk zijn er dagen dat ik denk: wat gaat het langzaam, maar over het algemeen is de lijn voorwaarts duidelijk en verheug ik mij op de dingen die nog gaan komen.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen