Ryanair-directeur laat zich interviewen door KRO

Michael O’Leary, de directeur van Ryanair die juridische stappen heeft aangekondigd tegen de KRO, gaat zich laten interviewen in een programma van diezelfde omroep. Dat heeft de KRO laten weten. De KRO heeft Ryanair herhaaldelijk het aanbod gedaan om ná haar twee Reporter-documentaires over Ryanair in een uitzending van Brandpunt te reageren. Aan dat verzoek is nu gehoor gegeven. Het interview van Sven Kockelmann met de Ryanair-topman komt zondag op tv. 

In een tweeluik van Brandpunt Reporter spraken vier piloten van Ryanair over de angstcultuur bij het bedrijf. De klokkenluiders vertelden dat ze geregeld met minder brandstof vliegen dan ze zouden willen.

O’Leary heeft woensdag op een persconferentie in Maastricht gesteld dat de KRO geen of onvoldoende wederhoor zou hebben gepleegd. “Die bewering is feitelijk onjuist“, stelt de KRO nu. “Brandpunt Reporter heeft – vanaf twee weken voor de eerste uitzending van 28 december – interviewverzoeken ingediend bij Ryanair. Die werden niet gehonoreerd.”

Uiteindelijk hebben de makers hun bevindingen per mail aan het luchtvaartbedrijf voorgelegd. “De schriftelijke reacties van Ryanair zijn in beide uitzendingen geciteerd.”

O’Leary kondigde in Maastricht aan dat Ryanair de KRO juridisch aan zal gaan pakken. “Onduidelijk bleef wat die aanpak behelst. Vooralsnog is van concrete stappen geen sprake. De KRO ziet een eventuele gang naar de rechter met vertrouwen tegemoet.”

Brandpunt Reporter heeft zijn twee uitzendingen over Ryanair, als altijd, gebaseerd op gedegen onderzoek en heeft zorgvuldig gehandeld“, besluit de KRO.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen