Renée Soutendijk vindt rol in Moordvrouw erg statisch

Foto: RTLRenée Soutendijk vindt haar rol als korpschef in Moordvrouw best wel statisch. Dat vertelt de actrice in Mikro Gids. Soutendijk merkt er dan ook niet veel dat Moordvrouw zich niet langer in Friesland afspeelt. “De anderen rennen veel rond op locatie, maar ik zit toch meestal op het fictieve politiebureau – en dat stond vorig jaar ook al in Hilversum“, vertelt de bekende actrice. “Ze blijft dat stevige type dat op het bureau de puzzelstukjes bij elkaar brengt en de beslissingen neemt.

Een rol waar letterlijk weinig beweging in zit, vindt ze. “Daarom is het fijn dat alle personages net als in het eerste seizoen een paar keer persoonlijk betrokken raken bij een zaak.

Carla kwam tijdens de opnames in een heel benauwde situatie terecht. “Dat soort uitspattingen geven het spel toch wat extra kleur. En het is natuurlijk ook fijn om af en toe buiten te mogen spelen.”

Verder vindt Soutendijk het opnametempo wel erg hoog. “Iets meer tijd zou fijn zijn. Maar aan de andere kant begrijp ik het ook wel. Het heeft niet alleen met budget te maken, ook de beschikbaarheid van de acteurs vraagt een hoop gegoochel.

Zeker met Wendy van Dijk als spilfiguur; zij doet er nog zo veel andere dingen naast“, besluit ze.

Moordvrouw is vanavond om 22.30 uur te zien op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen