Menno Buch voor RTL van Almere naar Vught

Menno Buchis sinds oktober druk aan het draaien voor het tweede seizoen van het RTL 4-programma Buch in de Bajes. Dit keer filmt hij niet in Almere, maar in Vught. Dat vertelt de presentator aan weekblad Story. Het voelt voor Buch als promotie. “De gevangenis van Vught is van een andere orde dan die van Almere. Ik bevind me nu min of meer in de eredivisie van de gevangenissen. Hier zitten de zwaarste gevallen. Soms kom ik iemand tegen die ik vanuit de media ken.” 

Buch loopt er niet met angst in de rondte. “Ik voel me niet bang wanneer ik er rondloop. Ook niet als ik praat met TBS’ers. Ik denk dat het voor sommigen beter is, dat ze nooit meer op vrije voeten komen. Omdat het gevaar voor de samenleving té groot is. Er zijn in Vught een paar die zelf ook vinden dat het beter is dat ze nooit meer vrijkomen.”

Met die mensen praat Buch ook. “Bij sommige verhalen wordt het mij te veel. Dan stop ik middenin een gesprek. Ik ben best wel wat gewend, maar op zulke momenten trek ik het gewoon niet meer. Onvoorstelbaar wat ze me vertellen. Ik heb er soms slapeloze nachten van.”

Hij verwacht dat er voor de kijker een wereld zal opengaan. “De gevangenis van Vught is een dorp op zich. Lopend van het ene paviljoen naar het andere, ben je soms wel tien minuten onderweg.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen