VARA-hoofd mist Paul de Leeuw

Foto: VARASander van den Eeeden mist Paul de Leeuw best wel nu hij niet langer zijn eindredacteur meer is. Dat vertelt de VARA-man, die in augustus begon als het hoofd van informatieve programma’s, in VARAgids. Van den Eeden heeft een mooie tijd met hem gehad. “Ja, natuurlijk mis ik hem! Met Paul werken is als het geven van een feestje bij je thuis. In de aanloop daarvan ben je natuurlijk onzeker en zwoeg je je een ongeluk, maar tijdens de show of erna is het ook flink genieten.

Hij vindt het niet moeilijk om nu als kijker naar De Leeuw te kijken. “De eerste aflevering van Langs De Leeuw zat ik als ‘eindredacteur’ thuis op de bank. En de tweede natuurlijk ook, al betrapte ik me erop dat ik als kijker ook gewoon kon lachen om Paul, Jacques d’Ancona en de EHBO-man. Maar zo heftig samenwerken, met Paul en het team, is niet zomaar uit je systeem.

Binnenkort is een documentaire over De Leeuw te zien. “In de documentaire De Entertainer zie je dat een show van Paul nooit vanzelfsprekend tot stand komt. Voor de kijker lijkt dat dat waarschijnlijk wel zo is, en dat moet natuurlijk ook. Maar voor de redactie, productie en hemzelf is het vooral heel hard werken.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen