‘John de Mol gooide Sandra uit The Voice of Holland’

John de Mol heeft er persoonlijk voor gezorgd dat Sandra van Nieuwland eruit moest in de halve finale van The Voice of Holland. Dat vermoedt professioneel jurylid Henkjan Smits, zei hij woensdag op Radio 1. Smits beschuldigd De Mol ervan de uitslag te hebben gemanipuleerd. “John heeft gezegd: ‘Wat er ook gebeurt, die Sandra van Nieuwland flikkert eruit in de halve finale!’ En terecht! Omdat John de Mol maar één ding wil: spannende televisie, een spannende finale.

Van Nieuwland in de finale zou volgens Smits niet spannend zijn. “Het is een beetje raar dat degene met de meeste nummer 1-hits tijdens de shows eruit vliegt. Ik ben ervan overtuigd dat dit gepland is. Wat je natuurlijk met Ben Saunders in de allereerste The Voice had, was dat het niet spannend was wie er zou winnen. Ben of Ben? Dat wil John ten alle tijde voorkomen.”

Ik kan me voorstellen dat Sandra van Nieuwland niet echt voor spanning zou zorgen in de finale, dus dat het voor het programma zelf heel goed uitkomt.  John de Mol is een televisiemaker.

Hoe De Mol dat dan gedaan zou hebben, weet hij niet. “Hoe je dat manipuleert, weet ik niet en daar wil ik ook niets van weten. Gelukkig kan ik met mijn hand op mijn hart zweren dat in elk geval bij de programma’s waar ik in zat, de manipulatie meeviel.

Er is veel kritiek dat nu niet degene met de mooiste stem The Voice gaat winnen. “De grootste fout is dat je in eerste instantie zegt dat het om de stem gaat en vervolgens met televoting een winnaar kiest. Dan gaat het fout, want televoting gaat altijd over populariteit en niet over alleen de stem.

Wie de beste kandidaat van dit seizoen is, weet Smits niet. “Over The Voice kan ik nog niet zo heel veel zeggen, want het is er dit seizoen nog niet van gekomen om het te kijken. Ik hoor er goede dingen over en ik ga echt mijn best doen om aanstaande vrijdag te kijken, maar volgens mij gaat het weer niet lukken, want ik heb altijd afspraken op vrijdag.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen