Johannes uit The Voice legt kritiek naast zich neer

Geplaatst op di 11 dec 2012 om 10:39

Johannes Rypma legt de massale kritiek op zijn succes in The Voice of Holland naast zich neer. Dat vertelde hij maandag in RTL Boulevard. Velen zijn het er over eens dat Rypma niet dé stem van Nederland heeft, maar toch staat hij in de finale. “Iedereen krijgt een hoop stront over hem heen, zeg ik altijd maar. Dat kun je opzij zetten. Er zijn er ook genoeg die het wel leuk vinden voor je. Als je zo veel stemmen hebt, zijn er blijkbaar toch mensen die je wél leuk vinden“, zegt hij.

In aanloop naar de finale is Rypma bijzonder druk. “Ik leef nog. Het is aardig druk nu. Ik ga nu elke dag de radiostations voorbij om de single wat te promoten en daar komt nog van alles voorbij.

Zijn leven staat volledig op zijn kop. Normaal gesproken werkt hij als servicemonteur van tuinmachines. “Het is van helemaal niks, een jongen uit een boerendorpje ergens achter, naar dit gegaan. Het heeft wel watMisschien kan ik straks doordeweeks weer aan het werk en in het weekend optreden. Je weet nooit wat er komt.”

Hij hoopt vrijdag hoge ogen te gooien. “De single telt twee stemmen, dus download graag mijn single. Misschien ga ik dan deze Voice winnen. Ik ga kijken hoe mijn single aanstaat.  Ik denk nooit van te voren: ik ga toch wel door. Maar ik ga er ook niet ontspannen in.

De zanger belooft alvast dat hij niet net als medefinalist Floortje Smit straks weer in een andere talentenjacht opduikt. “Anders krijg je weer zoiets van: die heeft daar ook al aan meegedaan. Het is eenmalig. Het is nu knallen.”
23 Reacties op “Johannes uit The Voice legt kritiek naast zich neer”


 1. k:Alex

  Tuurlijk is het leuk voor hem, maar dat is niet het probleem.
  Het probleem is het feit dat iemand die helemaal niet zo goed kan zingen wel in de finale staat en betere zangers/zangeressen het veld moesten ruimen.

 2. De Insider

  En gelijk heeft ‘ie. Dat is het risico van een publieksjury, die kijken met een ander oog naar de ‘talenten’ dan de zogenaamde ‘professionals-uit-de-muziekindustrie’ (B/C artiesten. te weten: een Soundmixshow-winnaar, een loensend viswijf, twee volendamse palingboeren die ook ooit een een talenjacht hebben meegedaan en een aandoenlijke dwerg met weinig hits). We hebben het eerder meegemaakt met Jim (die nasale zanger uit idols), de Televizierring van vorig jaar (Voetbal International) en zo zijn er nog legio voorbeelden voorhanden. Zolang er centjes verdiend moeten worden door SMS’s krijg je dit soort toestanden.

  Ik gun het de man overigens van harte; lekker genieten van alle bekendheid voor zolang het duurt (net als Ben Saunders en het meisje met de harp, we horen er nooit meer wat van), liedjes zingen, wat knaken ophalen in het schnabbelcircuit en daarna weer terug de anonimiteit in. Het mooie is dat Johannes dit hoogstwaarschijnlijk zelf ook zo ziet. Wellicht het faillisement van TVOH maar is het niet weer eens tijd voor wat anders?

 3. Sub-Zero

  Over een paar maanden kent niemand deze boer nog.

 4. Franka Visser

  Dit even terzijde: @Sub-Zero, gut wat een hautaine maar tevens ook zielige opmerking!
  Maar ik vind het terecht dat degene met de meeste stemmen wint. Want zo wilde TVOH het toch? Vooral veel sms-en om je stem uit te brengen? Nu bijt het systeem zichzelf in de staart. Jammer, maar leuk voor Johannes. Ik hoop dat je wint!

 5. Hallo

  @De Insider: wat een zielig figuur ben jij zeg!

 6. Wsp

  “Wellicht het faillisement van TVOH maar is het niet weer eens tijd voor wat anders?”

  Hoezo? Het gaat toch om het tv programma en niet om de artiesten die het levert in de muziek industrie? Ik heb toch altijd het idee dat mensen dat wel eens kunnen vergeten!

 7. ruud

  Deze boer heeft volgend seizoen een rol in gtst als hij wind.

 8. Mr. Neelix

  Zo kan je ook kijkers trekken: The Voice veranderen in een soort van ramptoerisme. Plaats delict: The Voice of Holland, geniet inmiddels de warme belangstelling van Justitie.

 9. kijker

  Ruud, ik denk niet dat ze bij GTST in de windluchten van hem willen zitten. Je bedoelt misschien: als hij wint

 10. ruud

  kijker:Waar je druk om kan maken maar je hebt gelijk wind met een T.

 11. De Insider

  Hallo, @Hallo

  Zou je je opmerking ook kunnen onderbouwen? Mijn post is misschien wat scherp aangezet en ik steek de draak met de jury. Echter bevat mijn plempsel ook de nodige feiten. Ik lees dus graag waarom ik een zielig figuur zou zijn..

 12. Lex

  ’n boerenkinkel met Urker oorbellen die amper Engels uitspreken kan .. Ja, nee… ik zou niet bang zijn voor kritiek … #KOEKOEK #gehyped

 13. Ineke

  @De Insider: wat mij betreft helemaal raak geformuleerd en dat kunnen anderen hier niet het enige wat zij kunnen is onvriendelijke dingen over anderen zeggen. Niet op reageren dus!

 14. Anoniem

  n Stem op Johannes is het verval van The Voice.
  Van Johannes gaan we speodig toch niks meer horen dus een win-win situatie toch?

 15. De Insider

  @Ineke,

  Ik weet het maar ik vind het altijd wel mooi om naar een onderbouwing te vragen (in de wetenschap dat men niet in staat is om een opmerking te onderbouwen). Dat is het niveau op deze forums; een hoog ‘welles-nietes’, ‘jij bent stom’ en ‘lekker-puh’ gehalte.

 16. jan

  hoop dat Johannes wint, eindelijk es wat rock en roll ipv die zoet sappige liedjes van die drie gillende keukenmeiden.

 17. Chris

  Waarom moet iedere coach een finalist hebben in de finale? Wat is er mis als een coach twee of meerdere talenten in de finale heeft staan. Het gaat uiteindelijk om “de stem” en als Trijntje (of wie dan ook) het beste haar team heeft samengesteld in de auditierondes dan is het toch terecht dat zij met meer talenten in de finale kan/mag staan?

  Of zie ik nu iets enorm stoms over het hoofd?

 18. Ronald

  Chris. The Voice is een grote farce, waar het helemaal niet om The Voice draait. Maar om degene die de grootste winst opbrengt en/of de meeste smsjes genereert. Hoe naief ben je? Of iemand slaagt of flopt kan ze werkelijk niks schelen. Zie hier de grootste kracht van zulke shows. Misleiding.

 19. RJ

  @Jan: Leona heeft nummers gezongen van Bon Jovi en Robert Palmer/Tina Turner. Hardly zoetsappige liedjes, in ieder geval bij lange niet zo zoetsappig als Nickelback.

 20. Ronald

  jan. Johannes rock n roll??
  Moehahaha.
  Hahaha.
  Proest
  Hij weet niet eens wat dat is.

 21. Anoniem

  hij staat er als een zoutzak bij, laat een waardig iemand maar met de prijs ervan doorgaan!

 22. Mark

  Vind ‘m nogal arrogant overkomen, gisteren ook bij Boulevard, met die grijns op z’n gezicht, zo van: ik ga lekker toch winnen met heel Friesland die stemt.

 23. Ard

  Sorry dat ik het zeg maar tis zoooo’n kneus maar ik ga op hem stemmen en vele met mij. gewoon lekker dat programma focken! vorig jaar met dat harpe kind en nu dit frieze ding.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.