Johannes uit The Voice legt kritiek naast zich neer

Johannes Rypma legt de massale kritiek op zijn succes in The Voice of Holland naast zich neer. Dat vertelde hij maandag in RTL Boulevard. Velen zijn het er over eens dat Rypma niet dé stem van Nederland heeft, maar toch staat hij in de finale. “Iedereen krijgt een hoop stront over hem heen, zeg ik altijd maar. Dat kun je opzij zetten. Er zijn er ook genoeg die het wel leuk vinden voor je. Als je zo veel stemmen hebt, zijn er blijkbaar toch mensen die je wél leuk vinden“, zegt hij.

In aanloop naar de finale is Rypma bijzonder druk. “Ik leef nog. Het is aardig druk nu. Ik ga nu elke dag de radiostations voorbij om de single wat te promoten en daar komt nog van alles voorbij.

Zijn leven staat volledig op zijn kop. Normaal gesproken werkt hij als servicemonteur van tuinmachines. “Het is van helemaal niks, een jongen uit een boerendorpje ergens achter, naar dit gegaan. Het heeft wel watMisschien kan ik straks doordeweeks weer aan het werk en in het weekend optreden. Je weet nooit wat er komt.”

Hij hoopt vrijdag hoge ogen te gooien. “De single telt twee stemmen, dus download graag mijn single. Misschien ga ik dan deze Voice winnen. Ik ga kijken hoe mijn single aanstaat.  Ik denk nooit van te voren: ik ga toch wel door. Maar ik ga er ook niet ontspannen in.

De zanger belooft alvast dat hij niet net als medefinalist Floortje Smit straks weer in een andere talentenjacht opduikt. “Anders krijg je weer zoiets van: die heeft daar ook al aan meegedaan. Het is eenmalig. Het is nu knallen.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen