‘Als Johannes The Voice wint, is dat terecht’

Als Johannes Rypma vanavond het derde seizoen van The Voice of Holland wint, dan is dat een terechte winnaar. Dat zegt Floortje Smit, een van zijn drie tegenstanders, in dagblad Spits. Rypma heeft volgens critici de minste stem van de vier finalisten, maar heeft een enorme fanbase. “Als Johannes wint, dan is dat terecht, want dat is dan blijkbaar wat Nederland wil“, vindt Floortje. “Je moet uiteindelijk behalve de juiste stem ook de sympathie van het publiek hebben om te kunnen scoren.

Hoewel het programma pretendeert te draaien om degene met de beste stem, vindt Smit dat er meer telt. “Iedereen heeft evenveel kans om te winnen. Het gaat om het totaalpakket en dat heeft Johannes evengoed.

Rypma geeft de hoop niet op. “Van mensen die zeggen dat ik niet kan zingen trek ik me helemaal niets aan, want zelf doen ze het waarschijnlijk niet beter. Bovendien is het nogal makkelijk om via Twitter kritiek te hebben.

Leona Philippo, volgens velen de grootste kanshebber, voelt zichzelf al een winnaar. “Het is hectisch, en ik kom op plaatsen waar ik eerder wel was, maar als backing vocal van Trijntje of Glennis Grace. Het is gek om nu zelf de kar te trekken.

En dan is er nog Ivan Oosterloo, die met zijn vertolking van Baby menig vrouwenhart moet stelen. Een muziekcarrière zou hem goed uitkomen, omdat hij recent zijn hand verbrijzelde en niet meer in de fabriek kan werken. “Ik kan dus helemaal voor de muziek gaan.

De finale van The Voice of Holland is om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen