The Phone verkocht aan Zuid-Korea

Foto: William RuttenDe Nederlandse spelshow The Phone is verkocht aan Zuid-Korea. Daarmee is ze het 22ste land dat de succesformule in productie neemt. Dat heeft Park Lane TV, het tv-huis van Beau van Erven Dorens en Willem Brom, laten weten. De Zuid-Koreanen komen in eerste instantie met acht afleveringen. Die worden uitgezonden in het voorjaar van 2013. “Ik kijk er ontzettend naar uit om in een land met 49 miljoen kijkers een programma te mogen neerzetten“, laat Willem Brom weten in een reactie.

The Phone is een reality gameshow waarbij twee kandidaten op mysterieuze wijze een telefoon vinden en door het uitvoeren van opdrachten een groot geldbedrag kunnen winnen.

Het programma werd eerst uitgezonden bij de AVRO en maakte later met hoofdsponsor Vodafone de overstap naar RTL 5. In 2009 ontvingen de makers een Rose d’Or en in 2010 werd het format bekroond met een International Emmy.

Welk kanaal van het Koreaanse CJ Entertainment en Media gaat uitzenden is nog niet precies duidelijk. Eerder werd het format al verkocht aan onder meer de Verenigde Staten, India, Abu Dhabi TV, Zuid Afrika, Israël en Australië.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen