RTL Nieuws krijgt cijfers koopkracht voorlopig niet

Geplaatst op Wed 07 Nov 2012 om 13:37

Foto: Nick van OrmondtRTL Nieuws moet van de rechter even wachten op de koopkrachtcijfers van het kabinet. De rechter besloot woensdag de rechtszaak op 21 november voort te zetten. Dat heeft de hoofdredactie gemeld. De rechter honoreerde het verzoek van landsadvocaat Eric Daalder, die betoogde dat RTL te vroeg is met het aanspannen van een kort geding. De ministeries die de cijfers moeten ophoesten hebben volgens de wet 28 dagen de tijd om aan het verzoek te voldoend, benadrukt hij.

De aanvullende koopkrachtgegevens zijn inmiddels bekend, maar die bevatten volgens RTL niet genoeg informatie over de gevolgen van de plannen voor de verschillende inkomensgroepen.

Adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein van RTL Nieuws is woest op het ministerie van Algemene Zaken. “Ik ga al die smerige trucs van ze opschrijven, en alles op onze site zetten. Dan weet iedereen wat voor schurkenstreken ze uithalen.”

“Alleen om te voorkomen dat openbaar wordt wat iedereen wil weten: de exacte inkomensgevolgen van het regeerakkoord.
9 Reacties op “RTL Nieuws krijgt cijfers koopkracht voorlopig niet”


 1. Jaap

  Zo hé, je kunt tegen je verlies of niet…

 2. zo maar

  Pieter Klein moet gewoon een rekenmachine pakken en zelf gaan rekenen, dan weet hij in 90% van de gevallen wat er gaat gebeuren. Luie journalist.

 3. Mike2

  Wel een erg venijnige reactie. Ik kreeg de laatste dagen ook al het idee dat het RTL nieuws een soort persoonlijke vete met het kabinet aan het uitvechten is. Hij reageert hier ook wel een beetje als een puber.

 4. robb

  De heren journalisten moeten nu zelf inleveren en dat doet pijn,gewoon bang voor de eigen portemonnee.

 5. Anonymous

  Is het nu nog niet duidelijk…RTL Nieuws is het FOX News van Nederland. Net als de telegraf voeren ze een hetze tegen het kabinet.

 6. Owen

  FOX News is gewoon een Republikeinse zender zie jij RTL Nieuws pro bepaalde partijen en zwaar anti andere partijen?

  Nee toch dan hou je klep, Rick Nieman is echt geen Bill O’Reily ofzo! Beetje onzin praten… RTL komt nog altijd neutraler over dan de linkse NOS.

 7. Robin

  “Ik ga al die smerige trucs van ze opschrijven, en alles op onze site zetten. Dan weet iedereen wat voor schurkenstreken ze uithalen.” Hahahahaa. Dat klinkt kinderachtig zeg.

 8. Anonymous

  Tja, RTL zendt tegenwoordig Bassie & Adriaan uit… met B1 en B2… dat niveau zeg maar.

 9. Henk van der Leense

  En ook die quote is totaal uit zijn verband gerukt, MediaCourant. Maar dat zijn we van jullie gewend. Niet meer serieus te nemen deze site.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.