Jeroen Pauw ontkent belangenverstrengeling

Foto: VARAJeroen Pauw vindt het geen probleem dat hij Bram Moszkowicz in Pauw & Witteman kritisch moet interviewen, terwijl de strafpleiter vertegenwoordigd wordt door zijn bedrijf Talent Kitchen. Dat zegt hij donderdag in De Volkskrant. “Ja, Bram is een van de sprekers, zoals hij vast bij heel veel bedrijven een spreker is. Dat is geen belangenverstrengeling, want ik sta zelf ook op de website. Ik zie dat hetzelfde als wanneer Bram en ik een pak kopen bij dezelfde winkel“, aldus de tv-journalist. 

Pauw vindt het onzin dat hij wordt beticht van het bevoordelen van Moszkowicz.  “Ik houd mij niet met de boekingen van sprekers bezig, maar met een hele andere tak van Talent Kitchen, namelijk het coachen van jonge, talentvolle presentatoren. Ik begeleid niet de mensen die geïnterviewd worden in ons programma. Dat zou inderdaad niet zuiver zijn.”

In DWDD verweet Jort Kelder Pauw dat hij Moszkowicz altijd met fluwelen handschoenen aanpakt. “Een onzinargument. Bram is meestal bij ons te gast geweest als raadsman die een cliënt vertegenwoordigde. Het gesprek ging dan over de zaak, niet over Bram. Dinsdagavond zat hij heel duidelijk in het programma omdat hijzelf de zaak was.

Had Pauw hem niet harder moeten aanpakken op de fraudekwestie? “Nee, want dat was niet het nieuws. Het interview ging over de reden waarom hij levenslang geroyeerd is door de Raad van Discipline. (..) Bovendien mag op verzoek van de Belastingdienst niet over de schikking worden gepraat.”

Pauw & Witteman trok dinsdag 1,9 miljoen kijkers naar Nederland 1. Daarmee werd het de op een na meest bekeken aflevering ooit.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen