Eric van Tijn haalt schouders op voor X Factor-exit

Foto: Mike van den ToornEric van Tijn vindt het jammer dat hij niet terugkeert in de jury van X Factor, maar hij wil er ook niet te lang bij stil staan. Dat geeft hij aan in De Telegraaf. Van Tijn is net als Stacey Rookhuizen aan de kant gezet. “Ja, het programma was blijkbaar toe aan een opfrisbeurt. Het is niet van tevoren met me besproken dat het voor mij zou ophouden. Maar omdat ik nu eenmaal door mijn werk als producer veel contacten in de muziekwereld heb, wist ik al heel lang met wie ze allemaal spraken.”

Toen sijpelde bij hem door dat er een en ander bij X Factor zou gaan veranderen. “Wat ik ervan vind? Nou, eigenlijk haal ik mijn schouders op en ga weer door. Het is wat het is. Na al die jaren is het programma wel gaan voelen als ’van mij’, terwijl je dondersgoed weet dat het niet zo is.”

Van Tijn voelt zich niet bij het grofvuil gezet. “Ach, je weet dat ooit de dag komt dat je wordt gewisseld, dat gaat nu eenmaal zo in de televisiewereld”. In het buitenland worden juryleden zelfs midden in een seizoen nog vervangen als de producent vindt dat er een ander op hun plek hoort te zitten. Dus dan valt het hier nog wel mee.

Hoewel ik best nog even door had willen gaan, kan ik in ieder geval terugkijken op een aantal verschrikkelijk leuke jaren met Gordon, Stacey en Angela.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen