D66-prominent: ‘Méér geld naar Publieke Omroep’

Den Haag moet niet bezuinigen, maar juist meer investeren in de Publieke Omroep. Dat zegt D66-prominent Gerrit Jan Wolffensperger zaterdag bij NTR-radio. Wolffensperger heeft geen begrip voor de extra bezuinigingen. “ls je praat over cohesie in de samenleving, het geven van een nationale Nederlandse identiteit, dan speelt de publieke omroep daar een cruciale rol in. Eigenlijk zou je die lijn moeten doortrekken en zeggen: die omroep moet méér geld hebben in plaats van minder.” 

‘Levensgevaarlijk’, noemt hij de plannen. “Ik snap niet dat, als je in een samenleving zegt dat onderwijs en educatie de hoogste prioriteit hebben, dat je je dan niet realiseert dat je voor de educatie van een samenleving als geheel niet alleen naar scholen moet kijken, maar dat een publieke omroep met zijn informatie, nieuwsvoorziening en programma’s voor kleine doelgroepen daar ook een essentiële rol in speelt.”

Wolffensperger heeft ook wel een idee waar de bezuinigingsplannen vandaan komen: “Er zit een soort rancune in de politiek, die ook gevoed wordt door commerciële omroepen en gedrukte media door te zeggen: dit is concurrentievervalsing.”

Ja natuurlijk is het concurrentievervalsing. Het is net zo’n concurrentievervalsing als het feit dat wij een Stedelijk Museum en een Rijksmuseum ook subsidie geven omdat ze het in hun eentje niet kunnen volhouden.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen