‘Crimi Clowns is eigenlijk een VPRO-serie’

De nieuwe Veronica-serie Crimi Clowns had net zo goed bij de VPRO kunnen worden uitgezonden. Dat vertelt hoofdrolspeler Johnny de Mol in VARAgids. Crimi Clowns gaat half december in première op een weinig prominent tijdstip op Veronica, maar De Mol belooft kwaliteit. “Bij Veronica bereik je misschien een minder groot publiek, maar ze hebben wel de ballen en het lef om dit te doen. Eigenlijk is het een VPRO-serie“, legt de zoon van John de Mol uit.

Het had ook niet veel gescheeld of Crimi Clowns, dat al in België is uitgezonden, had bij de publieken te zien geweest. “Er was ook interesse vanuit de Publieke Omroep, maar het is uiteindelijk Veronica geworden en daar ben ik uiteraard trots op. Ik hoop dat de Veronica-kijker er net zo naar kijkt als bijvoorbeeld een VPRO-kijker, want Crimi Clowns is puur cult. Ik ben blij dat het gemaakt is.

Crimi Clowns gaat over een boevenbende, verkleed als clowns. “Het is een supergaaf ding geworden. Heel heftig. Een heftige serie, qua alles. Qua humor, qua drama, qua dood en verderf. Ken je Matroesjka’s? Een beetje die stilo, maar dan nog steviger. Not for girls and parents, zeg maar. Echt heftig. Ook qua volgen, je moet heel goed opletten.

In België draait nu het volledige seizoen. Het is giga ontvangen. In De Standaard, in De Morgen. Het is waanzinnig.”

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen