Yvon Jaspers mag niet meer naar DWDD

Foto: Roland J. ReindersYvon Jaspers mag van de KRO geen tafeldame meer zijn in het tv-programma De Wereld Draait Door van Matthijs van Nieuwkerk, omdat de VARA-talkshow een ‘onbetrouwbare partner’ is. Dat vertelde een woordvoerster van de KRO dinsdag op Radio 1. Het is niet de keuze van Jaspers zelf om Van Nieuwkerk te boycotten. “Dat is een keuze van de KRO, waar zij volledig achter staat. Uiteraard hebben we Yvon zelf ook gesproken en ze staat volledig achter deze beslissing.

De wijze waarop DWDD vorige week terugblikte op Boer Zoekt Vrouw, vindt de KRO onbehoorlijk. In de aflevering van maandag vertelde Van Nieuwkerk dat de KRO hem naar aanleiding van die uitzending verbiedt om nog langer beelden uit de datingshow te laten zien.

Een halve waarheid, vindt de zegsvrouw. “Matthijs sprak gisteren niet helemaal de waarheid, want hij weet dondersgoed dat ze vorige week in de uitzending een onbetrouwbare partner bleken te zijn. We hadden voor de uitzending van vorige week helemaal geen toestemming gegeven voor het beeldmateriaal.

DWDD vroeg toen beeldmateriaal van het keuzemoment bij boer Aad. “Daar hebben zowel De Wereld Draait Door als Boulevard als Shownieuws die maandag toestemming voor gevraagd. Dat hebben we aan alle drie niet gegeven, omdat we niet willen dat één zo’n persoon op zo’n prominente manier wordt uitgelicht. De Wereld Draait Door heeft toen toch besloten het beeldmateriaal uit te zenden zónder toestemming. Dat doe je niet, want dat kan niet.”

Uit de context

Toch gebeurde het en de boeren werden door de tafelgasten flink te kijk gezet. “Het gaat over de liefde en de kandidaten stellen zich kwetsbaar op in het programma. Als je één fragment uit die zorgvuldige context haalt en er zo over doorpraat als vorige week in De Wereld Draait Door, dan is dat iets waar we onze deelnemers tegen willen beschermen.”

Nu besloot DWDD de Boer Zoekt Vrouw-scènes maar met poppen uit te beelden. “Dat is hun keuze. Prima. Zij mogen doen wat ze willen, maar wij gaan er niet aan meewerken.

Lucky TV, de satirische rubriek van DWDD, gebruikt nog wel beelden uit Boer Zoekt Vrouw. “Dat valt onder het mom van satire en daar gelden andere regels voor. Dat is een andere juridische term. Daar wordt geen toestemming voor gevraagd.”

DWDD moet het nu dus zonder beelden én zonder Jaspers stellen. “Voor dit seizoen is het basta, maar ze zijn van harte welkom om er een keer over te praten. We werken nu even heel graag samen met andere programma’s, waar we wel goede afspraken mee kunnen maken en wel een betrouwbare partner blijken te zijn. Dat is De Wereld Draait Door niet.

 

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen