‘Willem Holleeder levert College Tour schade op’

Het binnenhalen van Willem Holleeder als gast levert het programma College Tour ‘onherstelbare schade’ op. Dat verwacht tv-recensent Frits Bom. Bom vindt het een ‘dramatische blunder’ van de programmamakers bij omroep NTR. “Immers, welke volgende gast zal nog graag voor een college in de professorale stoel willen gaan zitten als deze ook te reserveren valt door misdadigers die louter hun leugens nog verder willen venten, en daar dus baat bij hebben“, stelt hij.

Het argument van presentator Twan Huys dat journalisten de kans nou eenmaal niet laten lopen om personen die het nieuws domineren te interviewen, vindt hij lariekoek. “De redenering van Huys volgend had men dus ook uit kunnen komen bij een keus voor Patty Brard want die beheerste onlangs ook het nieuws als geen ander door plat op haar voortanden en onderbuik tegelijk in het water terecht te komen.

De makers zijn op sensatie uit, vindt Bom. “Hoe men het ook wendt of keert, de redactie van College Tour is zwaar in de journalistieke fout gegaan om deze keus te kunnen rechtvaardigen, en wij hebben hier dan ook louter te doen met de Boulevard-achtige opvatting dat het met gerenommeerde misdadigers lekker scoren is. Het gaat dus inderdaad alleen om het kijkcijfer en niets anders.”

De rest is er schijnheilig bijgelogen, stelt hij, “en dat zal ook blijken als de uitzending daar is, als de belangstelling maximaal is en de nieuwswaarde van de inbreng van Holleeder nul komma nul.”

Aan de zo aardige gedachte, en dat al 6 jaar lang, om het grote publiek van tijd tot tijd op een educatief en interessant college te trakteren, waarbij heel slim de studenten natuurlijk het middel zijn en niet het doel, is hiermee een eind gekomen.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen