Joost Prinsen ziet Erik van Muiswinkel als opvolger

Foto: Omroep MAXPresentator Joost Prinsen denkt dat Erik van Muiswinkel zijn ideale opvolger is als presentator van het tv-programma Met Het Mes Op Tafel. Dat vertelt hij in VARAgids. Als Prinsen ooit stopt, mag Van Muiswinkel het van hem overnemen. Maar voorlopig heeft hij het nog behoorlijk naar zijn zin bij de Omroep MAX-quiz. “Mocht ik het ooit niet meer presenteren, te oud en der dagen zat, nomineer ik bij deze graag Erik van Muiswinkel. Een spelletjesfreak, net zoals ik“, zegt hij.

Prinsen heeft de quiz ooit zelf bedacht, samen met Jan Kok. “Bij de NPS zochten ze een nieuwe quiz, als opvolger van De Connaisseur, en wij mochten iets gaan verzinnen. Dat werd Met Het Mes Op Tafel. Ben ik wel tevreden over, vooral omdat de rechten nog altijd bij ons liggen.”

Pogingen van de publieke omroep om de rechten over te kopen, mislukten. “Nog voor de eerste uitzending wilde de NPS ze kopen, voor 80.000 gulden. Iets in mij zei: beter om dat niet te doen. Mijn broer verklaarde me voor gek. Ik heb gelijk gekregen.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen