Jan Boskamp rijdt graag 460 kilometer voor VI

Foto: RTLJan Boskamp rijdt met plezier van België naar Hilversum en weer terug om aan te schuiven in Voetbal International. Dat zegt de voetbalanalist in VARAgids. Boskamp vindt het een genoegen om er te zijn. “Vroeger keek ik altijd naar VI en ik vind het dan ook heel leuk dat ik nu deel uit mag maken van het programma. Ik rijd er graag heen en weer voor naar Hilversum. Vanaf mijn huis in België is dat 450 kilometer. Of ik geen chauffeur wil? Nee joh, ik ben geen ouwe lul!“, zo laat hij weten.

Tot vorig jaar kwam Boskamp sporadisch langs. “Maar toen René van der Gijp ziek werd, wilden ze me vaker hebben. Ik kan alleen niet iedere week, want ik analyseer ook bij het Canvas-programma Extra Time.”

In België zijn ze wel wat strikter, weet Boskamp. “Als ik zeg ‘kus mijn kloten’, dan knippen ze dat eruit. Bij VI heeft René het alleen maar over paaldansen. Ik lach me altijd een ongeluk om die anekdotesStudio Voetbal vind ik maar saai.”

Naast het voetbal kijkt hij graag naar actualiteiten. “Ik vind het belangrijk om te weten wat er speelt in de wereld. Ik heb vierduizend dvd’s over de oorlog. Het fascineert me mateloos hoe miljoenen mensen achter die mafketel met dat rare snorretje aanliepen.”

Waar ik helemaal niets mee heb, is de EO. Dat heeft vooral met mijn afkeer van godsdienst te maken. Knevel & Van den Brink vind ik bijvoorbeeld veel te netjes. Je ziet gewoon dat sommige gasten in hun uitzending gespaard worden. Dat vind ik oneerlijk.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen