Geen champagne in Opsporing Verzocht

Foto: AVROHoewel Opsporing Verzocht dinsdag haar duizendste aflevering beleeft, is de studio niet behangen met ballonnen en slingers. Dat vertelt presentatrice Anniko van Santen in Spits. Champagne op de desk zit er ook niet in. “Nee, dat niet, maar we besteden er wel aandacht aan. De impact van het programma is wel iets om even stil bij te staan. We gaan dus in blokken terugblikken, maar laten ook recente zaken zien. We willen de kijker het gevoel geven dat het toch wel echt helpt om te bellen.

Naast de duizendste aflevering, viert de AVRO-show ook haar dertigjarig bestaan. “Nou, ik vind het wel feestelijk, omdat het betekent dat mensen al 1000 afleveringen lang bereid zijn om mee te denken met de politie. Ik ben er ook heel erg trots op dat we na al die jaren nog bestaan en met de tijd zijn meegegaan.

Je ziet programma’s verdwijnen, omdat ze niet meer bij de tijd passen, maar Opsporing Verzocht staat nog steeds op de kaart. Zowel in televisieland als in politieland. We zijn nog steeds relevant. Daar ben ik trots op.”

Plakt ze er nog zeven jaar achteraan? “Het is heel mooi om op deze manier tv te maken. Je roept mensen op om te bellen, en we horen dan meteen die telefoons overgaan in de studio. Dat laat je niet zomaar los.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen