Ook Anneke Grönloh wil door met eigen Golden Girls

Net als Ria Valk ziet ook collega Anneke Grönloh het nog steeds zitten om een variant op Golden Girls te maken, zelfs nu RTL een Nederlandse vertaling van de komedieserie uitzendt. Dat vertelt haar manager Bart Peeters in Privé. Valk, Grönloh en Willeke Alberti lopen al langer rond met plannen voor zo’n serie. “Het plan is nog niet van de baan, want de dames hebben er nog steeds zin in en misschien laten de agenda’s van Ria, Willeke en Agenda het over twee jaar wel toe.

Het trio was nooit van plan om een letterlijke vertaling te maken. “Ria, Willeke en Anneke zouden hooguit de naam Golden Girls gebruikt hebben. Of dat zomaar mag, weet ik ook niet, maar dan hadden we gewoon daarvoor een verzoek bij de rechthebbende ingediend.”

Zover is het echter niet gekomen. “Omdat RTL nu al met een Nederlandse versie is gekomen.”

Het drietal heeft Chiem van Houwinge, bekend van Zeg ‘Ns Aaa, op het oog voor de scripts. Hij is nog niet aan de slag gegaan. “Natuurlijk vond ik het een briljant idee, maar ik begin pas met schrijven als er contractuele afspraken zijn gemaakt.

Het idee vindt hij enig. “Met het drietal Willeke, Anneke en Ria kun je als sceneratioschrijver wel iets, maar de dames hebben verder geen initiatieven ontplooid. Er zouden vervolgafspraken worden gemaakt, maar ik heb niets meer gehoord.”

Volgens Valk is er nog niets met de plannen gedaan omdat Alberti het zo druk heeft.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen