‘NOS-Dominique heeft boter op hoofd’

Foto: Leendert JansenDominique van der Heyde, politiek verslaggever van de NOS, heeft boter op het hoofd. Dat zei Paul Jansen, politiek journalist van De Telegraaf, woensdag in 1 Voor De Verkiezingen. Jansen vindt het onterecht dat media suggereren dat De Telegraaf campagne voert tegen de SP. “Op het moment dat die mevrouw van de NOS, die krullenbol, Dominique van der Heyde, gaat lopen roepen dat wij campagne voeren, denk ik: ik vind het knap dat jij nog rechtop kunt zitten met zo veel boter op je hoofd.

Hij proeft een ‘selectieve verontwaardiging’. “Afgelopen vrijdag opende het Achtuurjournaal met de leugen van Rutte en dat hij door het stof was gegaan. Anderhalf uur voor die uitzending, dus om half zeven, wist de NOS al dat ook de heer Samsom een fout had gemaakt met zijn opmerking over de zorg en dat het zo goed is dat ze samenwerken in Eindhoven. Geen woord in het NOS Journaal. Geen woord.”

Ook voormalig SP-leider Jan Marijnissen heeft De Telegraaf beschuldigd van een anti-SP houding. “Ze zoeken een gezamenlijke vijand om het eigen falen op af te schuiven. Je kan gaan huilebalken en naar De Telegraaf wijzen, maar het probleem zit gewoon bij de SP zelf. Wij liggen de vinger op de zere plek en dat is onze taak.”

Andere kranten zijn ook kritisch op links, stelt Jansen. “De NRC heeft vorige week maandag, op de dag dat de doorrekeningen van het CPB kwamen, over de hele voorpagina gekopt: ‘CPB-cijfers slecht nieuws voor PvdA’. Zei het CPB dat? Ben je gek. Dat was de duiding van het NRC. Ik heb niemand verontwaardigd zien doen dat het NRC campagne voert tegen de PvdA.”

Het verschil is volgens politiek commentator Wouke van Scherrenburg dat De Telegraaf dag na dag met negatieve koppen over de SP komt. “Het is niet dagelijks op rij. Wij verschijnen niet op zondag“, grapt Jansen.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen