220 BN’ers weigerden Strictly Come Dancing

Geplaatst op Mon 17 Sep 2012 om 15:21

Maar liefst 220 bekende Nederlanders hebben de uitnodiging om mee te doen aan Strictly Come Dancing geweigerd. Dat vertelt producent en presentator Reinout Oerlemans in weekblad Weekend. Oerlemans kreeg erg vaak ‘nee’ te horen. “Het is een ontzettende toer geweest om goede namen te krijgen. We hebben wel 250 mensen benaderd, alles wat maar een beetje bekend is. Je vraagt ook nogal wat van mensen, ze zijn vijf dagen per week bezig met dansen.” 

Van die 250 BN’ers met een uitnodiging, reageerden er 88 procent negatief. “Dertig BN’ers hebben geantwoord dat ze het leuk vonden en dan ga je met de AVRO zitten om een mix te maken van showbizz, politiek, topsport, jong en oud. We hebben geprobeerd om tot een samenstelling te komen die voor iedereen goed voelt.”

Eén van de BN’ers die ‘nee’ zeiden was Youp van ‘t Hek. “Natuurlijk had ik Youp van ’t Hek graag willen hebben. Ik kan erin komen dat hij zegt: ‘Ze zijn gek dat ze me hebben gevraagd’, maar van Arjan Ederveen had ik ook nooit durven dromen dat hij ja zou zeggen. En toch is dat gebeurd.”

Strictly heeft dit seizoen geen A-sterren weten te strikken. “Ik ben blij met de mensen die we hebben. Ik denk echt: wow, daar staat wat.”

Voor zijn andere productie Sterren Springen op Zaterdag vroeg Oerlemans een andere type BN’ers. “Elk team binnen ons bedrijf vecht voor zijn eigen programma. Het is niet zo dat als ze niet willen dansen, we daarna vragen of ze willen springen.”

Voor de AVRO en Nederland 1 heb je nu eenmaal met een totaal andere smaak te maken dan voor SBS. Dat ligt niet aan mij, maar aan de zenders.”
26 Reacties op “220 BN’ers weigerden Strictly Come Dancing”


 1. Peter

  “Voor de AVRO en Nederland 1 heb je nu eenmaal met een totaal andere smaak te maken dan voor SBS. Dat ligt niet aan mij, maar aan de zenders.”
  Dat is natuurlijk een quote die alles zegt over SBS en waarom producties van Reinout er daar altijd zo knullig uit zien, en het format ook zo knullig en cheap is. Ik dacht dat juist dát moest veranderen bij SBS onder John de Mol, maar helaas.

 2. LD

  Clean shaven staat ‘m toch echt een stuk beter.

 3. Ronaldm

  Arjan Ederveen is juist typisch zo’n figuur waarvan je verwacht dat hij mee doet

 4. Bart tv-man

  Het is logisch dat ruim 80% van de zogenaamde BN’ers vriendelijk bedankten voor de eer! Je bent namelijk, zoals Reinout zelf bevestigd, 5 dagen per week fulltime bezig met trainen voor het programma. Dus alleen werkloze BN’ers kunnen meedoen! Ieder succesvol mens met nuttige tijdsbesteding moet hierop nee zeggen! Vraag je je toch af hoe een druk bezette top-onderneemster, eigenaar van een platellabel en zakenvrouw, Stacey Rookhuijzen daar de tijd voor kan vinden???

 5. gore lolly

  Ronaldm is idioot.

 6. Bart tv-man

  Omdat Stacey niks is, niks kan en niks doet en zo even naast haar uitkering kan bijverdienen! Wel opgeven als neven-inkomsten bij het UWV, mevrouw bla-bla!

 7. robb

  Stop toch eens met die bners, in elk programma zitten ze ,wat is er mis met onbekende mensen op het eind zijn dat ook bners.

 8. Mark

  15.550 bn-ers weigerden Sterren Springen… :lol:

 9. gore lolly

  @Mark

  Eh… haha?

 10. Luuck

  Arjan Ederveen is toch wel redelijk een A-ster.

 11. gtstfites

  Als ik BN’er was zou ik voor ik hou van Holland kiezen :P

 12. Paul

  19.09,,zou ik ook doen,lekker dom lachen.En het publiek op de achter grond ,,ben ik in beeld.En dan gaat het publiek naar huis met de oranje pruik,,O mijn God DVD speler heeft het niet opgenomen.Gelukkig hebben we de computer nog

 13. Anonymous

  Reinout is in ieder geval de ENIGE die succes brengt bij SBS.
  Ik zou dat koesteren daar!

 14. peter 2.0

  Wat een nieuws…
  Natuurlijk wordt iedereen gevraagd, dan pas maak je een selectie.

 15. Schemerlamp

  @gtstfites
  Mon 17 Sep 2012 om 19:09
  Als ik BN’er zou ik voor ik hou voor Nederland kiezen!!.

 16. gore lolly

  @Paul
  Jij denkt dat IHVH live ordt uitgezonden?

 17. gore lolly

  @Paul
  Jij denkt dat IHVH live wordt uitgezonden?

 18. Allah

  Rare baardapen in Nieuwsuur, dat Mohammed ze aarsragt

 19. Den Draaiert Joost

  Als je maar genoeg betaald, dan willen ze wel.

 20. Yasmine

  Offtopic:
  Kan iedereen zich nog herinneren waarom er zoveel mensen wegliepen bij SBS? Reclames in beeld gepaard met domme, afleidende geluidjes. Nou, RTL doet het sinds kort ook. Onbegrijpelijk. Of hebben ze soms infiltranten van SBS aangenomen? Vooral mee doorgaan, RTL! Ik heb al weet ik veel hoeveel maanden niet naar SBS gekeken, en als dit gelul zo door blijft gaan, doe ik hetzelfde bij RTL. En ik hoop dan niet de enige te zijn.

 21. mientje

  503.000 voor MVVVV
  rtl5

 22. Anonymous

  Paul De Leeuw eerste uitzending van Manneke Paul op het Vlaamse VTM is goed van start gegaan, tussen 22:40 uur en 23:55 uur scoorde het 360.000 kijkers, als je de kijkdichtheid vergelijkt met Nederland komt dat neer op 945.000 kijkers in Nederland, wat gezien het zeer late uur dus meer dan goed is.

 23. o ja joh?

  haha Paul de Leeuw op VTM is een giga FLOP!
  Komt vanzelf wel naar buiten, in tegenstelling tot dit onzinnige bericht wat hierboven staat.

 24. Anonymous

  @o ja joh , 360.000 kijkers in Vlaanderen staat gelijk aan 945.000 kijkers in Nederland, als je dat in Nederland kan halen op een laat uur tussen 22.40 en 23.50 uur dan ben je een zeer goedscorend programma.

 25. Anonymous

  Wat een zwaktebod om di tin de pers te gaan roepen. En een grote belediging naar de mensen die er nu voor je staan.

 26. Ja hoor

  Reinout, leg mij eens uit waarom je dit gaat vertellen? Als ik mee zou doen zou ik het niet echt tof vinden. De deelnemers komen zo best als losers over….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.