Zomergasten met Withuis mogelijk ’s middags overnieuw

De aflevering van Zomergasten met als gast Jolande Withuis wordt mogelijk op zaterdagmiddag overgedaan. Dat meldt een woordvoerder van VPRO aan Volkskrant.nl. Zomergasten werd zondag vroegtijdig beëindigd omdat Withuis last kreeg van een migraine-aanval, maar alle betrokken partijen willen graag een herkansing. “Liever ’s avonds, maar het is de vraag of er zomaar andere programma’s voor kunnen wijken“, zegt eindredacteur Peter van Ingen in een reactie. 

Er is nog een obstakel. “We hebben te maken met de rechten van door Withuis aangevraagde fragmenten, soms zitten daar allerlei voorwaarden aan waardoor we die alleen maar op de afgesproken dag mogen uitzenden.”

Feit is dat de uitzending hoe dan ook wordt overgedaan. “We willen het zéker afmaken. Het was zo’n bijzonder gesprek. Het ging gewoon echt niet meer, echt heel jammer.

Van Ingen benadrukt dat het in de studio 18 graden was, en niet veel te heet zoals men op Twitter suggereerde. “Ik heb uiteindelijk de knoop doorgehakt dat het echt niet langer kon, en achteraf vond iedereen dat ook de juiste beslissing.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen