SBS vindt nadenken over voetbalrechten ‘prematuur’

Remko van Westerloo, directeur tv van de SBS-zenders, vindt het prematuur om te speculeren over het eventueel uitzenden van de samenvattingen van eredivisiewedstrijden op SBS 6, Net5 of Veronica. Dat vertelt hij woensdag aan Volkskrant.nl. De samenvattingsrechten komen volgend jaar vrij. “De vraag of wij willen meedingen naar de uitzendrechten is nu niet aan de orde. De rechten liggen nog tot het einde van komend voetbalseizoen bij de NOS“, aldus Van Westerloo.

Woensdag werd bekend dat het Amerikaanse tv-netwerk FOX van Rupert Murdoch de uitzendrechten van het Eredivisievoetbal heeft gekocht vanaf het seizoen 2013-2014. Voor de consument zal volgens de SBS-topman weinig veranderen, omdat het uitzenden van samenvattingen op een open kanaal ‘keurig in de mediawet is geregeld’.

Van Westerloo is niet bang voor zijn komst. “FOX is een uitermate serieuze partij die zich op het gebied van sportzenders ruimschoots heeft bewezen. We krijgen er met deze partij veel nieuwe kennis en kunde bij.

De NOS heeft woensdag in een persbericht laten weten graag de samenvattingen te behouden.

 

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen