RTL-baas Erland Galjaard niet onder indruk van SBS

Foto: Nick van OrmondtErland Galjaard, de grote tv-baas bij RTL, is niet onder de indruk van de programmering van het nieuwe SBS. Er zit absoluut geen lijn in. Dat laat de mediapersoonlijkheid weten aan diverse media. Galjaard vreest de concurrentie niet, stelt hij op Volkskrant.nl. “Het is nooit leuk om negatief te doen over je collega’s, maar ik bespeur er gewoon echt geen lijn in. Wij kiezen voor heldere profielen voor de RTL-zenders en thema’s per avond, maar dat mis ik bij SBS“, zo legt hij uit.

Sommige keuzes van de concurrent vindt hij onbegrijpelijk. “Als je als zender ervoor kiest om op je vaste filmavond op maandag toch weer andere programma’s te plaatsen, dáár begrijp ik dus niets van. Dat doen ze dan met op zich goede titels als Wie trouwt mijn zoon? en Villa Morero, maar die staan dan straks wel tegenover Radar, Spoorloos, en alle CSI’s; ik vind het een groot risico.”

Geen van de nieuwe programma’s is volgens Galjaard een zware concurrent. “Ik zie er nou niet echt titels tussen zitten waarvan ik denk dat we er veel concurrentie van gaan ondervinden. Wel ben ik eerlijk als ik zeg dat ik Villa Morero wel graag had willen hebben. Van die Martin Morero kun je veel zeggen, maar hij is wel authentiek. En dat werkt. Het is me echter niet aangeboden.

Toch moet RTL wel op scherp gesteld zijn, nu SBS tientallen nieuwe titels lanceert. “Dat is niet nodig hoor, ik hoef niet per se een goede concurrent, ik kan prima leven met minder presterende concurrentie. Trouwens, bij SBS roepen al twee jaar dat ze tijd nodig hebben om iets nieuws neer te zetten, maar hoe lang kun je zoiets blijven roepen?

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen