Reinout Oerlemans trots op ‘kijkcijfertriomf’ SBS 6

Reinout Oerlemans is er trots op dat SBS 6 zaterdagavond Super Saturday won met de door hem geproduceerde show Sterren Springen op Zaterdag. Dat vertelt de tv-maker in De Telegraaf. Sterren Springen was met 1,4 miljoen kijkers de winnaar op primetime. “Ik vond het meer dan geweldig dat SBS met zijn 1,4 miljoen een eerste kijkcijfertriomf in lange tijd op RTL beleefde met Sterren Springen. Het geeft weer hetzelfde gevoel als destijds met Sterren dansen op het IJs“, zegt hij. 

Recht tegenover Sterren Springen stond op Nederland 1 Strictly Come Dancing, niet alleen geproduceerd, maar ook gepresenteerd door Oerlemans. “Ik lag qua kijkcijfers natuurlijk in een spagaat.

Strictly werd met 879.000 kijkers de nummer drie, na Beat the Best van RTL 4 (944.000 kijkers). “Ik ben heel tevreden. Het is een zeer fraai, groots georkestreerd programma, dat teruggaat naar de basis bij de BBC. Het is de oervorm, met de nadruk op het esthetische en minder het hilarische van de dans.

Oerlemans begrijpt de winst van Sterren Springen maar al te goed. “Het is net als met penalty’s schieten bij voetbal. Ook al hou je niet van die sport, als je langs zapt en er zijn doelschoppen, dan blijf je toch kijken ofie erin gaat.”

Dat is hier ook zo. Je wilt die BN’er toch die kunst zien verrichten. Het geeft een sensationeel gevoel.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen