Luv’ dankt succes aan VPRO

De damesgroep Luv‘, die zaterdag afscheid nam op Dutch Valley, had nooit zo veel succes gehad zonder de VPRO. Dat vertelt oprichter Hans van Hemert in weekblad Privé. Van Hemert bracht de dames Marga Scheide, José Hoebee en Patty Brard in 1976 bij elkaar. “Ik had de tune voor de VPRO-reeks Waldolala geschreven. Toen zei regisseur Wim van der Linden: ‘Waarom laat je dat niet zingen door dat nieuwe meisjesgroepje van je?’ Aanvankelijk zag ik dat niet zitten“, verklapt hij.

Maar uiteindelijk heeft Van Hemert toch toestemming gegeven. “Omdat andere betrokkenen, zoals Wim T. Schippers en Gied Jaspars, enthousiast bleven aandringen. Begrijp me goed, ik zat in die periode een beetje te modderen met Luv’. De singles My Man en Dream Dream hadden niet het beoogde succes opgeleverd. Ik wist even niet goed welke richting ik met de dames op moest.”

Het succes volgde. “Toen ze eenmaal die tune hadden ingezongen voor Waldolala stemden kijkers niet alleen af op het programma voor Dolf Brouwers als de louche nachtclubeigenaar Waldo van Dungen, maar ook voor de mooie meisjes van Luv’. Het werd een hit en dat met dank aan Wim van der Linden. Eigenlijk is het aan hem te danken dat Luv’ een blijvertje werd.”

En weet je wat nou zo leuk is, ik heb het allemaal vanuit mijn luie stoel bedacht. Dat is toch geweldig?

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen