Jim Bakkum kon Shownieuws niet weigeren

Geplaatst op wo 15 aug 2012 om 12:33

Jim Bakkum heeft geen seconde getwijfeld toen SBS 6 hem vroeg om de nieuwe presentator van de vroege Shownieuws te worden. Dat vertelt de zanger in De Telegraaf. Bakkum, die recent nog inviel bij RTL Boulevard, is er dolgelukkig mee. “In zo’n tv-show kun je je eigen persoonlijkheid laten zien. In het theater speel je iemand. Ik wilde al heel lang mezelf zijn. Dus toen ik inderdaad het voorstel kreeg, juist omdat ze me zo leuk vonden bij Boulevard, heb ik een gat in de lucht gesprongen.”

Een grote verrassing was het niet toen tv-directeur Remco van Westerloo van SBS belde. “Bridget Maasland had het al tegen me gezegd toen ik mijn eerste week bij RTL Boulevard erop had zitten. Wees niet verbaasd als John de Mol of Remco van Westerloo je gaan bellen. Ze willen je hebben bij SBS shownieuws.”

Er zijn van die aanbiedingen waar je geen ’nee’ tegen zegt. Dit is er zo een. En tegenwoordig is het toch niet meer gek als een zanger gaat presenteren. Kijk maar naar Jeroen van der Boom, Jan Smit en Frans Bauer. Ik heb er zin in.
21 Reacties op “Jim Bakkum kon Shownieuws niet weigeren”


 1. !#Michael#!

  Mee eens. Voor hem is het n kans. Daarnaast is het ook goed te zien dat SBS6 meer tijd geld en energie steekt in haar twee grootste succes formats (ShowNieuws/HvN)

 2. Bram Biester

  Gordon kon ook zijn “eigen persoonlijkheid” laten zien in RTL Boulevard en zijn carrière was over. Alleen maar afzeiken. Je moet er maar zin in hebben op zo’n manier je “eigen persoonlijkheid” te tonen via “zo’n tv-show”… Triest!

 3. jeez

  Dus zijn weekje Boulevard was eigenlijk gewoon een auditie/screentest voor Shownieuws :D Ach ik kan van hem wel begrijpen dat hij dit als een kans ziet. men roeptoetert hier natuurlijk graag dat hij een mislukt Idols sterretje is maar zolang hij steeds werk heeft zul je hem niet horen klagen.

  Maar het is ergens ook wel weer jammer dat zoveel zangers een totaal ander vak in hun schoot geworpen krijgen, terwijl er vast ook nieuw talent is wat nooit een kans krijgt.

 4. moordwijf

  @ Bram Ja? Want Gordon zijn carriere is over??? Ik be geen Gordon fan maar de man is meer op tv dan wanneer dan ook!

 5. André Kuipers

  Wat een slap ge-ouwehoer
  Alles wat SBS nu gaat uitzenden zijn afdankertjes, en ook afgedankte presentatoren worden binnen gehaald.

  Wederom proberen om RTL te willen zijn, maar daar is het nu echt te laat voor.

  STEKKER ER UIT, OPDOEKEN DIE SBS ZONDER IQ.

 6. Joost

  Ik snap dat Jim dit ziet als grote kans, dat is het natuurlijk voor hem ook. Wie weet een springplank naar een verdere presentatiecarriere. Daarnaast zal het financieel gezien een stuk aantrekkelijker zijn dan de musicals waar hij nu in staat.

  Maar moet wel bekennen dat ik hem geen geweldig talent vind.. wie weet groeit dat nog.

 7. Sub-Zero

  Hij was vreselijk in Boulevard dus hij past goed bij Shownieuws.

 8. Dennis V

  Blijft me verbazen die Jim.
  Die gast kan niet zingen, acteren of presenteren.
  Toch krijgt hij het al jaren voor elkaar om op deze gebieden werkzaam te zijn.
  Dat is toch een prestatie te noemen, respect Jim!

  Ik ben benieuwd hoe lang het wachten is, er zal toch wel een dag komen wanneer SBS met een programma komt wat me echt gaat aanspreken.

 9. Sjaak

  Meneer wil zelf nooit wat kwijt over zijn privéleven en gaat nu dan zo’n roddelprogramma presenteren?

 10. k:Alex

  Dit is echt een gigantische miskoop, zelfs op vrijdag, na een hele week oefenen was het nog steeds een groot drama.
  Nee, ik begrijp SBS weer eens niet.

 11. Anja

  Je eigen persoonlijkheid laten zien zegt hij…… ha ha ha ha ha ha kom op man, je krijgt een item en wat tekst aangereikt en daar heb je het mee te doen!

 12. Janusz

  Ik ben een hele simpele geest (ja heb zelfkennis) : maar als ik zie dat Beau binnenkort weer de hele avond op de buis is, nadat allang gebleken is dat Beau op SBS niet meer werkt, wie haalt t binnen SBS dan in zijn hoofd om weer wat nieuws te doen met beau…..

  En Jim Bakkum…..ach……die gaat me hopelijk verrassen…..

 13. Frenkie

  @k:Alex Volgens mij zijn Hidde en Jim aangetrokken zodat Shownieuws beter gaat scoren in de voor adverteerders o zo belangrijke doelgroep 20-45. En in dat opzicht lijkt het me Jim wel een goede aankoop.

 14. Mark

  Dit is typisch SBS om een zanger presentator te laten worden, dat zien we aan Danny de Munk, totaal geflopt, dat zien we aan Joling die nog enigzins succes had bij SBS, laten we wel wezen.
  Ik zie er het nieuwe niet van in hoor bij SBS met wat ze nu gaan doen met al hun programma’s, dat zijn gewoon nieuwe programma’s zoals bij elke zender aan de start van een nieuw seizoen. Slick zegt zelf dat ze een nieuwe fundament hebben gelegd, dus ik mag dan hopen dat vanaf september niet hetzelfde SBS laten zien, en dan bedoel ik met vormgeving, logo’s en promo’s. Daar verwacht ik juist veranderingen in. Die nieuwe programma’s geloof ik voor de rest wel. Belangrijker is hoe het smoelt, dan heb je pas een nieuw fundament gelegd waar je op verder gaat bouwen, anders niet…

 15. Annie

  Ik vond het hem goed doen in Boulevard, puur en zonder nonsens.
  Ook op weg naar fame (de zoektocht naar enkele hoofdrol spelers enkele jaren geleden bij rtl 4 presenteerde hij goed) zelf had hij toen al de mannelijke hoofdrol in Fame te pakken.
  Nu gaat hij meerdere programma’s presenteren bij SBS die nog niet bekend zijn gemaakt en niet alleen shownieuws.
  Maar je blijft mensen houden die alles wat Jim gaat doen al van tafel vegen, gewoon omdat het Jim is.
  Ik vind het een aanwinst voor SBS en een gemiste kans voor RTL.
  Ik wens hem veel succes!

 16. Michel

  @ Mark Ja heb je gelijk in.

 17. Jan

  Waarom gaat hij zijn lts-diploma niet verzilveren bij een bedrijf. Dan zijn we van zijn slechte presentatieklussen af. Wat een talentloze jongen is dat toch. Als hij moest zingen bij Idols, was hij altijd verkouden. In RTL Boulevard liet hij zien dat presentatie niet zijn ding is. Stoppen jongen. Val ons niet lastig met je non-talent. Bah. Wannabe nr. 500 en SBS trapt er weer in.Een aanwinst, Annie? Ik denk dat jij het beter doet. Je naïeviteit is ontroerend.

 18. Marc E. Putto

  Slechte stem die Jim, kan pover presenteren en is arrogant.
  Beetje de gewone Bakkumse postpuber die omhoog is gevallen.
  Kortom, precies op z’n plaats in het ver-rtl’iseerde en SBS-achtige medialandschap van tegenwoordig.

 19. Anoniem

  Kan hij dat wel combineren met SD (Seinpost Denhaag), warneer komt het 2de seizoen trouwens ?

 20. Jeroen

  ‘Kijk maar naar Jeroen van der Boom, Jan Smit en Frans Bauer’.. Ja en die floppen ook telkens met hun programma’s (die ze presenteren).. Hij deed het verschrikkelijk bij Boulevard.. Waarom denkt SBS niet naar.. Waarom zulke miskopen? Dat je iemand een kans geeft, oke, maar waarom een presentator die kort geleden nog bewees een dergelijk programma niet kan presenteren?

  Sommige programma’s die op SBS komen, daar ben ik wel naar benieuwd naar, maar denk dat ze op deze wijze gewoon doorgaan met het naar de vernieling trappen van een zender die enkele jaren geleden nog enkele grote successen kende..

 21. Hilde

  Zeker een kans voor hem. Ik snap niet dat mensen hem bij RTL Boulevard slecht vonden. Hij was nog lang niet zo spontaan als Winston, maar hij las zeker de tekst niet op en had nuttige interacties.

  Verder grappig dat (vooral jongens in de leeftijdscategorie 15-30) hem steeds non-talent wordt verweten maar hij al 10 jaar lang door kenners in het vak voor allerlei projecten wordt gecast die zo goed als allemaal slagen. Alles wat Jim gedaan heeft op tv/theater/bioscoop is een succes geworden, dus helemaal onzin is het niet om Jim te vragen.

  Of dit ook een succes wordt, moeten we afwachten, ik ben geen fan van Shownieuws, maar misschien veranderen ze het ECHT helemaal. Ik ben benieuwd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.