Gerda Havertong twijfelde sterk over Ranking the Stars

Foto: RTLGerda Havertong twijfelde flink toen ze gevraagd werd om Estelle Cruijff te vervangen in Ranking the Stars. Dat bekent ze in Televizier. Havertong dacht dat het te vals was. “Toen de makers me benaderden met de vraag of ik mee wilde doen, was mijn eerste reactie dat het niets voor mij is. Dat was gebaseerd op de keren dat ik wat van het programma had gezien. De toon was toen veel te hard en ruw; mensen waren vooral bezig elkaar een hak te zetten. Zo zit ik niet in elkaar.

Toch ging ze overstag. “Ik ging overstag toen ik hoorde wie er meededen. Ik kende niet iedereen, moet ik heel eerlijk toegeven. Maar de namen die ik wél kende, spraken me heel erg aan. Het leek me een leuke groep, al pas ik er met mijn slakkengangetje misschien niet helemaal tussen. Maar dat wisten de makers van tevoren: ik blij mezelf.”

Het is haar erg meegevallen. “Ik heb het gevoel dat de deelnemers niet bewust bezig waren elkaar belachelijk te maken. Het ranken voelde dan ook niet in mijn beleving niet als uitgaan van vooroordelen, maar eerder als een bewuste inschatting van hoe iemand is.

Ranking the Stars is om 20.25 uur te zien op Nederland 3.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen