VI Oranje meest bekeken voetbaltalkshow tijdens EK

VI Oranje was tijdens het EK Voetbal de meest bekeken voetbaltalkshow. Er keken gemiddeld 1,043 miljoen mensen naar de 28 afleveringen. Dat heeft RTL 4 maandag gemeld. RTL-baas Erland Galjaard is buitengewoon trots. “Het is het grootste voetbalpraatprogramma van de Nederlandse tv geworden tijdens het EK. Zoiets is nog nooit eerder voorgekomen met een programma op een zender die de rechten van het event niet bezit, ook niet destijds met het legendarische Villa BvD.”

De concurrentiestrijd met Nederland 1’s Studio Sportzomer eindigde in een 15-13 winst voor RTL 4, en dat begrijpt Galjaard wel. “VI Oranje was deskundig, onderhoudend, vol voetbalhumor en meer dan eens het gesprek van de dag. Wij zijn dus zeer trots op deze prestatie van Wilfred, Johan, René en het team om hen heen.

Twee jaar geleden, tijdens het WK, stemden nog gemiddeld 532.000 kijkers af op de late uitzending van VI Oranje, dat toen werd uitgezonden bij mannenzender RTL 7. Het kijkcijferrecord lag destijds op 917.000 kijkers, na afloop van de halve finale Nederland – Uruguay.

Dit jaar lag het record op 1,228 miljoen kijkers na afloop van Duitsland – Italië.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen