Publieke Omroep gunt RTL en SBS het beste

Foto: BNNGerard Timmer, tv-directeur bij de Publieke Omroep, houdt zich naar eigen zeggen niet bezig met de toenemende concurrentiestrijd tussen RTL en SBS, nu de revolutie bij SBS nadert. Dat vertelt hij in Veronica Magazine. Timmer houdt zijn focus op de NPO. “Ik gun zowel RTL als SBS het beste, maar wezijn bij de Publieke Omroep niet zo met die slag bezig. Dat is hún wedstrijd. Wij willen voor álle Nederlanders een rijk podium bieden, met een gevarieerd aanbod van programma’s“, zegt hij. 

Het is volgens Timmer niet zijn taak om zich bezig te houden met de concurrentie. “Nederland kijkt drie uur tv per dag. Televisie speelt zo’n belangrijke rol, we moeten ons bezighouden met ons publiek, de kijker.

Net als RTL en SBS, gaat ook de NPO zich meer toeleggen op buitenlands drama. “Er zijn schitterende dramaseries uit het buitenland, bijvoorbeeld uit Scandinavië, die voor het grote publiek nog niet te zien zijn. Commerciële omroepen zenden die niet uit en wij doen daar veel kijkers een plezier mee.

De verrassing van het nieuwe tv-seizoen is volgens Timmer niet bij RTL of SBS te vinden. “De natuurserie Earth Flight. Dinsdagavond, Nederland 1. Zal ons allemaal versteld doen staan.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen