‘NOS arrogant, Albert pisnicht, Volkskrant teringkrant’

Prem Radhakishun vindt het bizar dat men niet tegen gevestigde media durft in te gaan. Dat laat hij weten in VARAgids. De tv-maker trekt fel van leer. “De NOS heeft de ingebouwde arrogantie van een monopolist. Niemand durft ruzie met de NOS te maken. Net zoals niemand dat durft met de Volkskrant of Albert Verlinde. Ik wel. Ik vind Albert een pisnicht. Dus dan zeg ik dat ik hem een pisnicht vind. En dan weet ik dat hij niet lang daarna een sneer aan mij zal uitdelen in Boulevard.” 

En dat doen de anderen ook, stelt hij. “Net zoals de Volkskrant me zal terugpakken als ik zeg dat het een teringkrant is die liegt en bedriegt. En als ik in DWDD zeg dat ik mijn abonnement op De Telegraaf ga opzeggen vanwege hun werkwijze bij de vliegramp in Libië, dan weet ik dat ook zij me zullen naaien. Zo gaat het ook bij de NOS.”

Radhakishun ging onlangs met veel bombarie weg bij Radio 1, omdat hij niet wilde dat zijn radioshow werd onderbroken door nieuwsbulletins van NOS. “Het ging me ook niet zozeer om het indringen van de NOS in mijn programma. Ik wilde alleen overleggen hoe en wanneer. Ik vind bijvoorbeeld dat de NOS te veel achter Blondie aan loopt, elke scheet van Wilders pikken ze op.”

Dat probeerde hij te bespreken met de eindredacteur van het Radio 1-Journaal. “Maar mevrouw heeft kennelijk last van een groot ego. En de netmanager heeft toen de keuze gemaakt om partij voor de NOS te kiezen. Toen heb ik gezegd: dat is dan voor mij reden om op te stappen bij Radio 1.”

Er is iets geknapt. En dan ga ik niet huilie huilie doen, maar dan wil ik gewoon niet langer voor Radio 1 werken. Ik doe het tot 1 september, dan loopt mijn contract af en ben ik weg.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen