Mart Smeets werkt niet voor hoog salaris

Geplaatst op do 19 jul 2012 om 15:33

Foto: Sander StoepkerMart Smeets wil niet koste wat kost op tv blijven vanwege het mooie salaris dat erbij hoort. Dat benadrukt de presentator in TROS Kompas. Smeets vindt het slechts erg leuk werk. “Ik houd me bezig met de Olympische Spelen, wielrennen, basketbal en schaatsen, schrijf zes columns per week en twee boeken per jaar. Dat doe ik puur omdat ik het leuk vind. Over mijn salaris heb ik zeker niet te klagen en natuurlijk is het eervol een lintje van de koningin te krijgen, maar daar werk ik niet voor.” 

De sportpresentator heeft geen behoefte aan rust. “Lijstjes vol dingen die ik altijd nog wilde doen, heb ik niet. Ik heb even overwogen om met mijn vrouw naar het Argentijnse natuurgebied Patagonië te gaan, omdat sommige mensen daar helemaal ontspannen van terugkomen. Maar moet ik echt als 65-jarige wandelend door de natuur mijn geluk gaan zoeken?

Smeets is momenteel elke avond te zien met de wielertalkshow De Avondetappe.
49 Reacties op “Mart Smeets werkt niet voor hoog salaris”


 1. angklung

  Mart Smeets werkt niet voor hoog salaris. Klopt, wat hij doet kun je geen werken noemen.

 2. Joris

  Wat een onzin, angklung.

 3. kampie

  @angklung: verder nog wat inhoudelijks te melden?

 4. Jolien

  Mart Smeets krijg doorgaans ladingen stront over zich heen. Hier ook.

  Maar ik vind hem een vakman pur sang. De beste die we in Nederland hebben. De avondetappe doet hij ook weer magnifique.

  Ik hoop dat de NOS hem, ondanks dat hij met pensioen gaat, ook voor de komende jaren voor dit programma gaat vragen. Ik zou werkelijk niet weten wie er anders een late night-programma over de Tour moet presenteren.

 5. Syllie

  Ow, onze kampcommandant moet zich er weer mee bemoeien met zijn belerende vingertje.

 6. Syllie

  Als je eens op zoek ging naar een vriendin dan kon je dat vingertje ergens anders voor gebruiken en hadden wij er eindelijk geen last meer van, zeikzwam.

 7. CO

  Vakman.

 8. Joost

  @Jolien

  Het is zeker een vakman, maar dat wil niet zeggen dat zijn stijl iedereen aanspreekt.

  Hij kent zijn feiten, is goed op de hoogte en je kunt zien dat hij van sport houdt. Maar, neemt niet weg dat ik het gewoon een eerste klas eikel vind (sorry voor taalgebruik). Punt is namelijk een beetje dat Mart zichzelf nogal goed vindt, en dat komt niet altijd even leuk over. Iemand die zichzelf ZO ongelofelijk serieus neemt wordt nou eenmaal snel op de hak genomen.

  Natuurlijk heeft ieder zijn eigen smaak, maar het is opzich niet heel vreemd te noemen dat hij hier en daar wat kritiek krijgt op zijn manier van doen :).

 9. kampie

  @syllie: Mis in je betoog wel iets dat enige raakvlak heeft met het item over Mart Smeets, maar dit terzijde.

 10. BRAAK

  Mijn hemel, die Mart werkt niet voor een hoog salaris!!! Logisch want hij heeft zijn AOW en misschien nog wat en over alles wat hij erbij verdient, betaalt hij dus gewoon meer belasting, het is gewoon een rekensom meer niet, wat een lulverhaal is dit zeg. Ondanks dat ik geen fan van Smeets ben en ik vind dat hij totaal niet kan schrijven (vond wat van zijn hand bij de kringloop voor 30 Eurocent) vind ik wel dat hij het best tot zijn recht komt als voice-over en als presentator van zijn Tourprogramma.

 11. Ronald

  Wedden dat hij niet komt opdraven als men zegt dat hij er geen salaris voor krijgt?

 12. Marc E. Putto

  Smeets is al lang binnen mensen en toucheert per jaar nog zo’n 6 ton bruto momenteel met alle boeken, columns & zijn TV – en radiowerk.
  Ook komende jaren zal zijn honorarium royaal boven de Rutte-norm blijven.

 13. paul

  en Marc, wat is daar mis mee? zijn het jouw centen weer? drammer

 14. Syllie

  Dat vingertje weet ik persoonlijk ook wel raad mee… omdat ik nogal een zeurderige doos ben houdt geen vent het bij mij uit. Dus dat vingertje van mezelf ken ik nu wel, en sta ‘open’ voor je kampcommandant :-)

 15. Jan

  Joost
  Klinkt meer als jaloersheid.
  Smeets is gewoon goed. Komt bij jou misschien zo over maar hoe weet jij dat hij zich zo goed vindt. Iemand die plezier in zijn werk/hobby heeft er van geniet en dat straalt hij ook uit. Hadden maar wat meer van zulke toppers

 16. Yasmina

  Joost heeft gewoon gelijk. Mart Smeets blaast veel te hoog van de toren voor zo’n ouwe knar die met pensioen moet.

 17. Joost

  @Jan
  Waaruit zou blijken dat ik jaloers ben? Is in alle eerlijkheid absoluut niet zo, ik gun mensen alle succes van de wereld. Herhaal ook meermaals in mijn reactie dat het een vakman is, maar ik vind zijn stijl gewoon niet prettig. Dat kan toch?

  Ik vind arrogantie geen mpathieke eigenschap, maar (zoals ik ook in bovenstaande reactie aangeef)…smaken verschillen. :)

 18. Joost

  *sympathieke eigenschap

 19. Danny MC

  Mart Smeets is misschien goed in het presenteren van een programma.
  Maar hoe die eikel zich bijvoorbeeld gedraagt in een talkshow, is gewoon belachelijk.
  Die arrogante houding buiten zijn eigen programma’s om zorgen ervoor dat ik hem zeker geen succes gun. Waarom zou ik?

 20. jodelnicht

  mensen wat moeten we met deze pafferige uitgerangeerde kletskous, deze dikdoenerige peniskoker?

 21. jodelnicht

  @Danny MC
  eikel? zo praat je niet over een gast op leeftijd

 22. Jerrold Meijer

  LOOOOL

 23. Jerrold Glijer

  Kijk mensen. Ik ben bij de Burgerlijke Stand geweest om mijn achternaam aan te passen aan de manier waarop ik altijd van de stoel sop als ik aan Paul de Leeuw denk, goed hè!

 24. Jerrold Meijer

  Oooh…myyy…gooooddd…

 25. dirk

  het ergste is dat hij dat zelf ook nog geloofd,ben blij dat er ook nog een filantroop bij de NOS werkt.

 26. Anoniem

  Mooi kan het dan voor 50% minder.

 27. RobB

  Mensen, ik hou AB-SO-LUUT niet van sport! Ik vind het écht zonde van de zendtijd (gooi het idd maar naar een betaalzender!). Maar als ik dan De Avondetappe bekijk op de late avond, tijdens het naar bed-gaan, dan denk ik toch: ja… dít is het! Het is niet zo plat als een RTL Viert de Zomer, maar toch brengt het sport met een geheel eigen stijl.

  Ik hoop dat Mart blijft! En dan maakt mij dat ‘hoge’ salaris écht niets uit!

 28. Koen

  Mart Smeets is een zwaar overschatte presentator. Vind vooral zichzelf erg goed en een aantal makke schapen volgen hem in zijn grootheidswaanzin. Mart is per definitie reden tot zappen!

  Ik geef helemaal niks om wielrennen maar wat ik gezien heb van De Zomer Van 4 en van Studio Sportzomer was bijna het vergelijken niet waard. De Zomer Van 4 is vlot, humoristisch, energiek en modern. Studio Sportzomer is traag, suf, saai en oubollig.

  Hoe dan ook ben ik blij dat we na komend weekend weer ff verlost zijn van dat vreselijke fietsen voor dopinggebruikers.

 29. Anoniem

  @Koen, wat een domme reactie , als je het niet leuk vind dan kijk je daar toch niet naar, niemand verplicht je om naar sportzomer te kijken
  of kijk je naar programma`s die je niet leuk vind, om ze dan hier te bekritiseren .

 30. Jeck

  Sorry @ Koen maar De Zomer van 4 (Tour de Jour) is een grote aanfluiting.
  Mart mag dan saai zijn,maar het gaat tenminste ergens over.
  Genee zoekt zogenaamd jofele humoristische energieke moderne mensen,maar het komt er helemaal niet uit.
  Gisteren weer een politiek zeer saai mannetje en een hijgende trappende burgemeester, ja de vlotheid energie spatte ervanaf. Ga toch weg,slaat nergens op die promo van jou.
  Wat te denken van de grapjes van Gert, die hij stuk voor stuk herhaalt van vorig jaar en Genne die lacht (als een boer met kiespijn)

  Maar Mart die naar Omroep Max gaat zal ik daar niet bekijken,omdat Max net als de TROS ook een zender van oude rotzooi in nieuwe kruiken is.
  Ik heb het idee dat het gemiddelde RTL publiek bereid is iedere avond naar dezelfde herhaling van Linda de Mols Ik hou van Holland te kijken en het steeds weer leuk vinden,zelfs na de 500ste herhaling.

 31. Bernie

  Jammer dat de NOS Mart Smeets laat gaan, want hij brnegt sport echt leuk over.

  Over de vraag waar hij heen zal gaan, denk ik persoonlijk dat hij misschien naar Sport 1 gaat, of wellicht Eredivisie Live, RTL en SBS denk ik niet omdat die weinig dagelijkse sporten uitzenden en voornamelijk voetbal.

  Wat ook nog kan dat hij commentator gaat worden bij Eurosport 1 en Eurosport 2. Ik hoop dat we hem nog vaak gaan horen en wellicht zien, echt een topman !

 32. Anoniem

  @Jeck , zo zit de gemiddelde RTL 4 kijker ook in elkaar. hoe meer ze kunnen lachen om de onzin die Linda , Genee en die andere nep figuren des te beter!
  Ik denk ook dat die presentatoren in hun prive leven erg eenzaam zijn, en
  dat ze zich in hun programma als het ware kunnen uitleven.

 33. gabstel

  @Koen Ik ben het voor een groot gedeeltje met je eens. De show van Genee is zoveel leuker om naar te kijken en die van Mart Smeets gebruik ik om bij in slaap te vallen tijdens de herhaling snachts.

 34. Anoniem

  Ik vind het programma van Genee gezelliger en leuker om naar te kijken, alleen jammer dat die Gert erbij zit.
  Hadden ze niet moeten doen, om hem zappen de kijkers weg.

 35. Anoniem

  @ gabstel- Anynomus –ja hoor! en het niveau ligt ook erg hoog, typisch een programma voor laag opgeleide, die sensatie willen. van tevoren afgesproken gezelligheid Je schaamt je toch kapot als je aan zo`n programma zou meewerken, Heb het èèn keer gezien, en vond het journalistiek gezien,
  beneden alle peil.

 36. Peter

  Vakmensen zoals een Mart Smeets moet je koesteren! Het is gewoon puur kwaliteit wat hij voor de NOS maakt. Staat in geen verhouding met het onzinnig gereutel van Tour du Jour. De Avondetappe steekt er met kop en schouders bovenuit. En wat ik heel knap vind is de samenvatting van de tour van die dag, die Smeets inspreekt. Dat doet hij terplekke. Leuk om daar naar te luisteren.
  Ik denk dat de NOS zich nog wel achter de oren gaat krabben als ze kijken naar de goeie kijkcijfers van de Avondetappe. Dan gaan ze denk ik volgend jaar op de zelfde wijze door met dezelfde presentator. Want ik denk dat dit maar 1 man op deze manier kan.

 37. NEWS

  @Peter. Helemaal mee eens, had het zelf niet beter kunnen verwoorden !

 38. Ome Frans

  Mart is en blijft de beste!

 39. BRAAK

  Maert heeft zichzelf verheven tot een icoon.

 40. Anoniem

  Geen paniek over een paar jaar zijn we van Mart af, zal een verademing zijn.

 41. Ronald

  Vandaar dat er tegenwoordig breedbeeld TV’s zijn.
  Het ego van Mart Smeets…

 42. ruud

  Dit is nederland he,in amerika zou hij nu miljardair zijn en een god zijn,maar hier word hij de grond ingetrapt als hij zijn mond opendoet.

 43. Lies

  Ik ga Mart ontzettend missen met zijn mooie Avond Etappe. Mart moet blijven want hij is simpelweg de beste. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen!

 44. Prozac

  Nee, dat mag je niet zeggen. Deze uitgerangeerde ouwe taart moet van de buis. Laat hem lekker Ria Visser gaan wippen (als ie hem nog omhoog kan krijgen, waarschijnlijk alleen als hij in de spiegel kijkt) of lelijke Noorse truien breien.

 45. Observator

  Zo ga je lullen als je aan de Prozac bent. Hij zit gewoon weer bij de Olympische Spelen, Lies.

 46. Prozac

  Jezus, kon je serieus niet met iets originelers komen? Als je een grap van 20 km ziet aankomen dan maak je ‘m toch juist NIET, om te voorkomen dat je jezelf volledig voor lul zet!

 47. ruud

  Prozac ,kom met iets beter dan te oud,Ria Visser en noorse truien dat hebben duizenden al voor je gezegd,

 48. Anoniem

  Fokking ouwe lap moet van de tv!

 49. Anne

  Mart Smeets is….the anchorman…van de Nederlandse televisie. Eerst komt Mart…en dan een hele tijd niets….;-)Niemand kan wedijveren met Mart Smeets. Want anders hou je het nooit zo lang vol op de Nederlandse televisie. Mart en crew bedankt voor alle mooie uitzendingen van de Avondetappe tijdens de Tourde France 2012. Chapeau.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.