Geannuleerde serie Terra Nova primetime bij RTL 5

Geplaatst op di 10 jul 2012 om 16:18

Foto: SBSDe science fiction-serie Terra Nova, die in Amerika na één seizoen van de buis werd gehaald, krijgt een prominente plek in de zomerprogrammering van RTL 5. De serie is vanaf 19 juli elke donderdag om half negen ’s avonds te zien. Dat heeft de tv-zender dinsdag gemeld. De in Australië opgenomen serie werd mede geproduceerd door de beroemde Steven Spielberg. De serie was zelfs voor Amerikaanse begrippen kostbaar om op te nemen. De kijkcijfers compenseerden de hoge kosten niet. 

Terra Nova speelt zich af in het jaar 2149, wanneer de Aarde door overbevolking compleet is uitgeput. Van normaal leven is bijna geen sprake meer. Een selecte groep mensen gaat via een gat in de tijd miljoenen jaren terug om de Aarde opnieuw op te bouwen en zo de mensheid te redden.

Concurrent Net5 kondigde recent Good Christian Bitches aan als dé nieuwe zomerserie van de zender. De komediereeks, die in Amerika na tien aflevering vanwege tegenvallende kijkcijfers van de buis gehaald werd, is vanaf 16 juli avondvullend te zien.
17 Reacties op “Geannuleerde serie Terra Nova primetime bij RTL 5”


 1. Javier

  De eerste 7 afleveringen gezien. Leuk idee, maar de uitvoering krijgt een onvoldoende. Te episodisch, en elke aflevering lijkt op elkaar. Na 7 afleveringen heb je het gewoon wel gezien. Vind ik.

 2. Koen

  Mooie serie hoor, alleen door te hoge kosten en niet genoeg kijkers van de buis gehaald. Kijkcijfers waren overigens niet slecht, maar niet genoeg om deze relatief dure serie op de buis te houden.

  Zie:
  http://tvseriesfinale.com/tv-show/cancelled-tv-shows-2011-12-season-20684/

 3. Koen

  “Terra Nova (FOX)
  An expensive series to produce, Terra Nova registered only mediocre ratings so the network ultimately decided to cancel it.”

 4. Klaas

  Bart in ’t Hout heeft deze strategie van SBS destijds meegenomen naar RTL: geflopte Amerikaanse series die in de outputdeals zitten en je dus toch moet uitzenden, programmeer je in de zomer om iets nieuws te kunnen promoten.

 5. CO

  Niet zeuren RTL fans, ze hebben anders niks meer.

 6. Atmos

  Traag deze serie had heel leuk kunnen zijn maar zat geen vaart in.

 7. J

  Schema’s RTL augustus aangepast:

  Mannen van een zekere leeftijd is verdwenen en daarvoor staat nu: Big Fat Gypsy Weddings.

  Dit was het nieuws stond eerst op zaterdag avond en nu staat er niks.

 8. Flippo

  @J: Ja viel mij ook al op. Gipsy Wedding is goedkope aankoop en scoort goed, misschien dat ze de reeks op moeten schuiven zodat het aansluit op de liveshows van TVOH? En Dit was het nieuws komt zeker wel in het najaar al terug met uitzendingen over de verkiezingen.

 9. J

  Ja ik denk dat Gipsy Wedding maar 2 weken komt.
  Mannen van een zeker leeftijd telt 6 uizendingen.

  5 audities tvoh
  3 battles tvoh

  Dan kan met de liveshows de TV Kantine beginnen.

 10. Nightfalls

  Heb de hele serie gezien, en het had inderdaad behoorlijk moeite om goed op gang te komen. Maar de laatste eps zijn zeker de moeite waard. Al met al een mooie serie, met helaas een open einde

 11. Anoniem

  Wat jammer is is dat tv series geen vervolg krijgen voor buiten de Vs ook als de serie flopt in America. The Event had van mij wel 2-3 seizoenen mogen krijgen bijvoorbeeld.

 12. Anoniem

  Ik wil deze serie wel zien op de NL buis.

 13. Owen

  Was ook een flutserie. Begon goed maar werd na een paar afleveringen saai.

 14. Anoniem

  mooie serie en dus jammer dat het geen vervolg krijgt

 15. mar

  ik vond de serie geweldig en vind het jammer dat hin gestopt is…..

 16. rita

  lipstick mooie serie ,geweldig ik maar zoeken ,waar is die serie,weg weg weg. Dat is doch jammer,

 17. rianne

  heb alles gezien
  ma het stop gewoon en kan verder niks meer vinden
  wil het verder zien wat gaat gebeuren..

  ik vind het echt spannend kon niet stoppen met downloaden, waarom is het gestopt?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.