Veronica scoort meest bekeken Meimaand Filmmaand ooit

Veronica heeft een record behaald met de afgelopen Mega Meimaand Filmmaand. De films behaalden een gemiddeld marktaandeel van 11,1 procent in de doelgroep 20 tot 34-jarigen en daarmee is het de meest bekeken Meimaand Filmmaand ooit. Dat heeft SBS maandag laten weten. De filmmaand stond dit jaar in het teken van ‘megagrote flms’. Op primetime werd vooral Mr. & Mrs. Smith met Brad Pitt en Angelina Jolie goed ontvangen met een aandeel van 21,2 procent.

Andere films die op primetime bovengemiddeld scoorden in de doelgroep waren onder meer I Am Legend (15,7 procent), Raiders of the Lost Ark (13,1 procent) en The Dark Knight (12,9 procent).

“Maar ook late night behaalden de films uitzonderlijk hoge marktaandelen”, zegt een woordvoerder. “Zo scoorde Inglourious Bastards een marktaandeel van 22,7 procent, Saving Private Ryan 20,6 procent en Disturbia en Se7en respectievelijk 14,3 en 14,2 procent.”

Het oude record van de Meimaand Filmmaand staat op mei 2007, toen 10,4 procent marktaandeel werd behaald in de doelgroep.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen