Realitysterren topscoorders voor RTL 5

Foto: RTLDe meest bekeken RTL 5-shows in mei waren programma’s van realitysterren, bekend van programma’s als Oh Oh Cherso en Take Me Out. Dat heeft het tv-station vrijdag laten weten. Vooral de datingshow van Tony Wyczynski, bekend als Sterretje, deed het goed. Het door Bridget Maasland gepresenteerde programma sprak veel jonge kijkers aan. “Het best bekeken programma was In Love With Sterretje met op 21 mei een zenderaandeel van 17,0 procent in 20 tot 34 jaar“, aldus de zender.

Ook andere realitysterren scoorden goed. “Britt en Ymke hebben het eveneens heel goed gedaan bij de jonge doelgroep. Op 1 mei haalde Britt en Ymke en het mysterie van…’ 13,1 procent zenderaandeel.

De vooravond van RTL 5 blijft oplopen, stelt de zender. “Shopping Queens haalde in week 20 gemiddeld 7,4 procent zenderaandeel, het hoogste is tot nu toe. Topchef: de 12 Provincies scoort ruim boven de 12 procent in 20 tot 34 jaar.

Gemiddeld behaalde RTL 5 in mei een zenderaandeel van 7,7 procent in de doelgroep 20 tot 34-jarigen.

Zusterzender RTL 4, dat 20,0 procent scoorde in de doelgroep 20 tot 49-jarigen, deed vooral goede zaken met Holland’s Got Talent, dat op 4 mei 2,2 miljoen kijkers trok. “In Boodschappers 20 tot 49 jaar leverde dit een zenderaandeel op van 34,2 procent.

De vier zenders van RTL Nederland hebben in mei een gezamenlijk zenderaandeel van 33,1 procent bereikt in de doelgroep 20 tot 49 jaar. “De PO en SBS Groep kwamen uit op respectievelijk 27,0 en 22,0 procent.”

Behalve op de zondag, was RTL elke dag marktleider als het gaat om de gemiddelde dagscore.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen