Pierre Kartner biedt zich opnieuw aan voor Songfestival

Geplaatst op vr 29 jun 2012 om 11:14

Hoewel Sieneke Peeters het met zijn liedje Ik Ben Verliefd (Sha La Lie) niet tot de finale van het Eurovisie Songfestival schopte, biedt Pierre Kartner zich opnieuw aan om een liedje te schrijven voor het muziekfestijn. Dat vertelt hij vrijdag in het AD. De 77-jarige zanger wil een ballade insturen. “Geef me de gelegenheid en ik schrijf een mooie ballade waar ik een prachtige zangeres bij zoek. Europa kent mijn sound. Kijk naar eerdere hits als Het Kleine Café aan de Haven.

Kartner vindt dat zijn eerdere inzending in 2010 absoluut niet mislukt is. “Iedereen kan Sha La Lie toch meezingen? Wanneer het in Duitsland gedraaid wordt, is het een groot feest. Dat kan niet iedere Songfestival-componist mij nazeggen.

Ook dit jaar bereikte Nederland de finale van het Eurovisie Songfestival niet. Joan Franka zong volgens kenners flink vals.
28 Reacties op “Pierre Kartner biedt zich opnieuw aan voor Songfestival”


 1. Martijn

  Volgend jaar gewoon een artiest zoeken die samen met Armin van Buuren een leuk nummertje kan gaan maken. De muziek van Armin wordt namelijk over de hele wereld gewaardeerd.

 2. Huiskamer

  Kan iemand tegen die man zeggen, dat hij zich volledig voor schut heeft gezet vorige keer ? En hoe naïef moet je zijn dat NL ooit nog in die finale komt. Geen enkel land zal voor ons stemmen. Hoe gezellig het ook is, hoe mooi het liedje, hoe knap die artieste. Eén eventuele kans is: Armin van Buuren met Hans Klok (goochelshow met de uitkomst in de finale).

 3. Dit vind ik.

  Wij zijn alleen maar goed om geld te geven, en voor de rest zijn we nergens in tel.
  Dus stop aub ook met dat songfestival.

 4. Henk & Ingrid

  Na het succes met Ben Cramer en Sieneke wil deze man nog een poging wagen.

  Doe maar niet.

 5. Henk & Ingrid

  @ Dat vind ik.
  Hoeveel kost het songfestival dan voor Nederland?

 6. Olga

  Op een terras in Parijs, achter een coup mocca-ijs, shalalali shalala

 7. Ray

  @ Dit vind ik.

  Laten we dan, gezien de prestaties, ook gelijk stoppen met EK en Wk voetbal. Wat dat al niet gekost heeft?

 8. Jolien

  Zout toch op ouwe smurf!

  Nederland moet gewoon een goede, moderne popsong sturen, zoals Zweden en Italië dit jaar. Dat kunnen we eindelijk weer eens scoren.

 9. Ray

  @ Dat vind ik
  Het songfestival gaat pas echt veel geld kosten op het moment dat we winnen. ;-)

 10. @je

  @Ray, Het ESF hebben we al 7 a 8 keer/jaar achter elkaar niets meer gepresteerd. Dat kun je nou (oke, op ’t EK 2012 na) niet echt zeggen van het EK/WK. Of het WK van 2010 al vergeten.???

 11. Henk & Ingrid

  @je
  Dus als we meedoen mag het geld kosten, als we verliezen mag het niks kosten.

  Zo werkt het niet he.

 12. Edwin

  Dit is een slecht idee. We moeten iets van deze tijd insturen, iets dat bij 2013 hoort. En de muziek van Pierre Kartner hoort niet meer bij 2013. Ik heb het even opgezocht. De hoogste notering in de NL Top 40 voor Het Kleine Café was nummer 16 in 1976.
  Ik vind dat we een artiest/act als Van Velzen moeten sturen… als hij dat wil :-) Het nummer Love Song zou het goed gedaan hebben. Niet mijn eigen smaak, maar die sound ligt zo lekker! YOUTUBE > VAN VELZEN LOVE SONG

  En inderdaad, als we stoppen met ESF stoppen we ook maar met EK en WK voetbal. Dat levert financieel gezien ook niks op.

 13. John de ParacetaMOL

  gewoon een remake van het smurfenlied, 5 debielen in smurfenpakken op het podium zetten, leuke beat eronder en gaan! keus genoeg!! , gordon als potige smurf, gerard joling als lolsmurf, vader abraham als grote smurf, patty brard als smurfin en roel van velsen als babysmurf, nou succes gegarandeerd!!

 14. RJ

  @Huiskamer: “Geen enkel land zal voor ons stemmen”. Maar was Nederland na de publieksstemming niet gewoon 10e (en dus geplaatst voor de finale)? Het was deze keer de vakjury die voorkwam dat Joan de finale haalde (en terecht hoor, het was een draak van een nummer).

 15. Ome Frans

  Nooit weer aan meedoen. En als men het toch niet kan laten: in ieder geval niet met Kartner.

 16. emma

  We hebben s’werelds beste dj.s Armin van Buuren, Tiesto AfroJack. Is het nou niet mogelijk om daar met een zanger of zangeres en inderdaad met Hans Klok een wervelend nummer te maken ????? Maar alstublieft geen vader abraham die is over de datum heen. vroeger maakte hij in de jaren 60 porno lp/s vieze ouwe man !

 17. @je

  @Henk & Ingrid U snapt mijn reactie niet of u wilt het niet snappen.

 18. PRO

  of je nu A B of C neemt het maakt echt niets uit.
  als zou je de beste zangers of zangeressen nemen
  het komt nooit meer goed voor Nederland , of misschien
  eens in de 100 jaar , maar dat maken we dan niet meer mee
  Het beste is om alle vooroordelen te laten varen, en je vooral niet druk maken om een liedje waarvan de tekst en muziek die je hoort toch al 13 in een dozijn
  zijn . en niemand in Europa weet wat wel of niet geschikt is voor het ESF
  het is gewoon een eenvoudig liedje brengen , en afwachten

 19. Mark

  :lol: :lol: :lol:

  Met zijn ouderweste ideeen. Alleen dj’s kunnen de NL eer nog redden, en daar heeft deze ouwe bok geen verstand van.

 20. PRO

  @Mark hoe vond jij Rusland dan met die ouwe taart van 80
  is ook niet erg modern , geloof me , er is niemand die het weet hoe we moeten scoren

 21. jeez

  Jeetje wat een Hans Klok fans hier 8-)
  En iedereen roept na verlies altijd meteen welke A-artiesten er naartoe moeten (Anouk! Ilse de Lange! Armin van Buuren!) maar vergeten even dat die artiest het zelf ook nog moet willen.

 22. Anoniem

  Doe maar wel, we staan toch ieder jaar voor joker en het wordt steeds moeilijker een gek te vinden. Deze biedt zich VRIJWILLIG aan, dus graag.

 23. lichtpuntje

  @Martijn
  Fri 29 Jun 2012 om 11:23
  Geen slecht idee.
  In samenwerking “BE NE LUX” dan stelt het nog iets voor. En neem een goeie producent in de arm.

 24. Paul

  Vader Bram alweer.Doe dan maar Sieneke,,whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 25. Storthoop

  Ja, hè, hè. Dan kan hij eindelijk “Waarom vechten grote mensen voor de vrede” een keer uitbrengen op internationaal niveau.

 26. Storthoop

  Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op. Als ik een kruisje had gehad, had ik het weggehaald. Moderator, als je nog wakker bent, wil je dan deze en die andere opmerking van mij weghalen. Het is echt stom.

 27. HansD

  Komt PK uit de waterkraan?
  Nee PK wil graag in de waterkraan.
  Stroomt het water niet te snel?
  Nee Pierre Kartner is niet snel.
  Worden we dan nummer 1
  Nee we gaan voor onderaan.

 28. frankenstein

  gezongen door de smurfin !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.