Thom Hoffman speelt hoofdrol in nieuwe SBS 6-serie

Thomas Hoffman is komend najaar te zien in de hoofdrol in een komische dramaserie op SBS 6. Het gaat om een Nederlandse bewerking van de Engelse serie Doc Martin. Dat heeft de tv-zender vrijdag bekendgemaakt. In Doc Martin moet een briljante vaatchirurg uit de grote stad zijn functie opgeven vanwege een bloedfobie. “Hij wijkt uit naar een klein dorp, ver weg van de Randstad, om zich daar te vestigen als de enige praktiserende huisarts“, zo vertelt een woordvoerder.

Zijn voorganger was op het platteland zeer geliefd, dus een warm onthaal voor de nieuweling is dan ook niet vanzelfsprekend. “Al snel blijkt dat het verschil tussen de stad en het platteland groter is dan gedacht, met alle – vaak grappige – gevolgen van dien.”

Overige rollen zijn weggelegd voor onder anderen Jennifer Hoffman, Kitty Courbois, Serge Henri Valcke en Juliette van Ardenne.

Engeland kent inmiddels vijf seizoenen van Doc Martin. Ook zijn er bewerkingen gemaakt in Duitsland, Frankrijk en Spanje. In Nederland wordt de serie geproduceerd door FourOne Media onder leiding van Willem Zijlstra en Steven Berendsen.

De regie is in handen van Pollo de Pimentel (die ook Baantjer deed) en Erik van ’t Wout (Dokter Deen). Elle van Rijn neemt de Nederlandse adaptatie voor haar rekening.

De opnames gaan deze week van start. Binnenkort wordt er meer bekend gemaakt over de titel, de cast en de startdatum.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen