Show Me The Money mogelijk dit jaar terug op SBS 6

Foto: RTLHet spelprogramma Show Me The Money van Beau van Erven Dorens keert mogelijk terug op SBS 6. De zender is momenteel met producent Endemol in gesprek ‘over de productie van een nieuwe serie voor het late najaar’. Dat heeft het productiehuis laten weten. Show Me The Money was vorig jaar april twee weken lang elke werkdag te zien in de vooravond en trok gemiddeld 410.000 kijkers. Een late herhaling van het programma, op een vrijdag om tien uur, trok 583.000 kijkers.

In Zwitserland is Show Me The Money deze week in de prijzen gevallen. De show, internationaal bekend als The Million Pound Drop, kreeg een Gouden Roos in de categorie gameshows.

Endemol produceert The Million Pound Drop in 35 landen. “Uniek aan deze spannende gameshow is dat de kandidatenduo’s het spel starten als miljonair“, zegt een woordvoerder.

Het geldbedrag dat tijdens de show op het spel staat krijgen zij fysiek in handen en bij een verkeerd antwoord ondervinden zij ter plekke dat het geld hen door de vingers glipt.

De kunst is om na een tiental vragen met een miljoen euro naar huis te gaan. “Daarnaast wordt de emotionele beleving voor de kijkers thuis versterkt doordat zij de show gedurende twee weken live kunnen zien en meespelen.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen