Redmond O’Hanlon in voetsporen Matthijs van Nieuwkerk

De VPRO-reisserie O’Hanlons Helden is bekroond met de Zilveren Nipkowschijf 2012, een vakprijs voor het beste tv-programma van het jaar. Dat heeft de jury van tv-recensenten bekendgemaakt. Presentator Redmond O’Hanlon treedt in de voetsporen van Matthijs van Nieuwkerk, die de prijs vorig jaar won met zijn talkshow De Wereld Draait Door. “Geen betere en geestiger reisleider dan deze excentrieke en belezen Engelsman“, oordeelt de jury van tv-recensenten.

Het kinderprogramma Taarten van Abel, ook van VPRO, is onderscheiden met de oeuvreprijs Ere Zilveren Nipkowschijf. “Goeie kinder-tv is ook goeie volwassen-tv“, vindt de jury.

Een eervolle vermelding gaat naar de BNN-dramareeks Van God los. “Super dat de ambitie en inzet van alle makers en acteurs op deze manier beloond wordt“, reageert producent David Lammers.

Giel Beelen krijgt de Zilveren Reissmicrofoon als beste radiomaker. “Giel Beelen ademt radio”, meent de jury. Een eervolle vermelding is toegekend aan het Radio 6-project De zwarte lijst.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen