Merel Westrik viel onderweg naar DWDD flauw

Merel Westrik, collega van Eva Jinek bij de ochtendshow Vandaag de Dag, heeft flinke opstartproblemen gehad als presentatrice van ochtendtelevisie. Vlak voor tv-opnames viel ze zelfs flauw. Dat onthult Westrik in Viva. Het eetpatroon van Westrik raakte zeer verward. Daardoor viel ze flink af en op een gegeven moment trok ze het niet meer. “Vlak voor ik naar De Wereld Draait Door ging, waar ik tafeldame was, trok het bloed uit mijn gezicht en viel ik flauw“, vertelt ze.

Volgens Westrik is eten heel moeilijk met een vroege baan. “In het begin kreeg ik om vijf uur ’s ochtends geen hap door mijn keel. En na de uitzending, om negen uur, had ik al zoveel koffie op dat ik te hyper was om rustig een broodje te eten. Om twaalf uur was ik zo moe dat ik wilde slapen. Voor ik het wist, was het namiddag en had ik nauwelijks gegeten.”

Toch blijft ze graag ochtend-tv maken. “Het liefst zou ik een reizende, dagelijkse live ochtendshow willen. Dat we de ene dag vanuit Den Haag komen, op een extra spannende dag op het Binnenhof, en met carnaval vanuit Maastricht. Dat lijkt me echt te gek, een mix tussen journalist en circusartiest.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen