KRO en NCRV eisen dagelijks opinieprogramma

Foto: KRODe KRO en NCRV willen een dagelijks opinie- en debatprogramma maken. De omroepen eisen dat de bazen van de Publieke Omroep daar ruimte voor maken. Dat heeft KRO-mediadirecteur Taco Rijssemus dinsdag gezegd op een perspresentatie. Het mag niet langer zo zijn dat de opinieprogrammering door één omroep wordt gedomineerd, aldus Rijssemus. “Het mag niet zo zijn dat de Publieke Omroep zich tegen verandering keert, omdat het zo lekker met de kijkcijfers gaat.”

Het is om deze reden dat de KRO en NCRV, die in de toekomst zullen fuseren, een claim leggen op een dagelijks opinie en debat slot. “We willen zo´n slot en zullen alles, maar dan ook alles, in de schaal leggen om zo’n slot te krijgen.

De situatie bij de actualiteitenrubrieken is volgens Rijssemus wel verbeterd. “Ze geven inmiddels een gevarieerd beeld van Nederland en de wereld. Bij de opinieprogramma’s is dat nog lang niet zo.

Op dit moment zendt de Publieke Omroep dagelijks drie actualiteitenrubrieken uit, waaronder EénVandaag (AVRO/TROS), Nieuwsuur (NOS/NTR) en PowNews (PowNed).

De opiniërende dagelijkse talkshows zijn in het hoogseizoen Pauw & Witteman en De Wereld Draait Door (beide VARA) en in het laagseizoen Knevel & Van den Brink (EO).

 

 

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen