KRO en NCRV eisen dagelijks opinieprogramma

Geplaatst op di 15 mei 2012 om 15:43

Foto: KRODe KRO en NCRV willen een dagelijks opinie- en debatprogramma maken. De omroepen eisen dat de bazen van de Publieke Omroep daar ruimte voor maken. Dat heeft KRO-mediadirecteur Taco Rijssemus dinsdag gezegd op een perspresentatie. Het mag niet langer zo zijn dat de opinieprogrammering door één omroep wordt gedomineerd, aldus Rijssemus. “Het mag niet zo zijn dat de Publieke Omroep zich tegen verandering keert, omdat het zo lekker met de kijkcijfers gaat.”

Het is om deze reden dat de KRO en NCRV, die in de toekomst zullen fuseren, een claim leggen op een dagelijks opinie en debat slot. “We willen zo´n slot en zullen alles, maar dan ook alles, in de schaal leggen om zo’n slot te krijgen.

De situatie bij de actualiteitenrubrieken is volgens Rijssemus wel verbeterd. “Ze geven inmiddels een gevarieerd beeld van Nederland en de wereld. Bij de opinieprogramma’s is dat nog lang niet zo.

Op dit moment zendt de Publieke Omroep dagelijks drie actualiteitenrubrieken uit, waaronder EénVandaag (AVRO/TROS), Nieuwsuur (NOS/NTR) en PowNews (PowNed).

De opiniërende dagelijkse talkshows zijn in het hoogseizoen Pauw & Witteman en De Wereld Draait Door (beide VARA) en in het laagseizoen Knevel & Van den Brink (EO).

 

 
17 Reacties op “KRO en NCRV eisen dagelijks opinieprogramma”


 1. Dylan

  Pownews een actualiteitenrubriek?

 2. John van Gogh

  Lijkt me een prima plan zo rond 20.30 uur. Ik mis netwerk

 3. John

  @John van Gogh
  Netwerk was een actualiteitenprogramma daar gaat het hier niet over.
  Prima initatief.
  Leuk dat de VARA 10x in de week mag maar ik snap dat andere omroepen ook weleens aan de bak willen.

 4. Dikke Dreetje

  Goed en verfrissend initiatief. Er is inderdaad een overkill aan VARA in de opinieprogrammering.

 5. Reinier

  NCRV’s On Air was ook verschrikkelijk slecht …

 6. David

  Ja, ja, eerst alleen maar spelltjes uitzenden en nu aan het piepen dat ze mee willen liften op succesformules van de Vara. Christelijk opportunisme….

 7. Jerrold Meijer

  De vara is dan ook wel erg goed!

 8. Flut

  Ze vergeten er weer een hier hoor! WNL met Vandaag de Dag!

 9. Kees

  heel goed dat de KRO en de NCRV dat willen….ik word gek van al die Vara talkshows en alle vaste vriendjes en vriendinnetjes die altijd maar aanschuiven….fijn overigens dat K en VdB er daarom nu zijn….scheelt al één uur vara gezeur op de dag….

 10. Ome Frans

  Als de KRO en de NCRV nu eens een paar minder populaire programma’s (en die hebben ze genoeg) schrappen, kunnen ze daarvoor in de plaats opinieprogramma’s uitzenden. Andere omroepen maken gewoon plaats voor dat soort programma’s.

 11. Marcel

  Heel goed.

  Nu krijgt met name het linkse geluid een podium. Misschien kunnen de KRO en NCRV het rechtse geluid meer laten horen.

  Op eenzijdige opiniering zit niemand te wachten. Rechtse thema’s als criminaliteit en problemen uit immigratie, minder Europa en een kleinere overheid komen nauwelijks aan bod. Het gaat allemaal over Mauro’tjes redden. Bij wijze van.

 12. Kees

  Zo rechts zijn de KRO en NCRV helemaal niet maar ze kiezen gewoon voor andere thema’s en dat is ook wel eens leuk. Minder geeikte gasten die altijd maar weer in een vara straatje praten…

 13. O. den Beste

  Dan moeten deze omroepen eindelijk eens hun stokoude risicoloze paradepaardjes opgeven. Voor wat hoort wat.

 14. Huub klappenberg

  Wat een geneuzel. De KRO en NCRV is bezig met een nieuwe Imago campagne. En dat betekend zoveel mogelijk eieren leggen. Nederland zit niet te wachten op 12 opinie programma’s. Overigens heb je nu ook Knevel & vd Brink. (lekker links ook?)

 15. Blablajaja

  Goed bekeken programma’s als P&W of DWDD inwisselen is geen optie. Als je iets graag wilt, zul je er ZELF iets voor moeten opofferen. Dus zoals hierboven al geopperd werd, dan maar een dagelijks spelletje minder of andere overbodige amusementsprogramma’s schrappen. Daarnaast hebben we drie publieke zenders, dus plaats genoeg voor nog een dagelijks opinieprogramma.

 16. ruud

  De vara weet al heel lang waar het publiek bestel voor is.

 17. ruud

  Laten de rechtse mensen wnl maar groot maken,dan kan de vara weer het linkse geluid laten horen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.