Joan Franka werd vijftiende op Songfestival

Joan Franka (22) heeft donderdagavond de vijftiende plek behaald in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Dat heeft de organisatie zondag na afloop van de finale bekendgemaakt. Franka viel flink buiten de boot: er deden in totaal achttien landen mee aan de tweede halve finale, waarvan er tien naar de grote finale mochten. Ze doet het wel iets beter dan de Volendamse groep 3JS. De vorige Nederlandse inzending belandde op de laagste plaats.

Volgens verschillende media heeft Franka de lage plaats te danken aan het feit dat ze onzuiver zong. “Soms komt er een andere toon uit dan je bedoelt. Het waren niet de zenuwen“, legt het muzikaal talent uit.

Er keken 2,1 miljoen kijkers naar de tweede halve finale met Franka.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen