Jan Smit vindt zichzelf geschikte opvolger Victor Reinier

Jan Smit treedt woensdagavond in de voetsporen van Victor Reinier als hij het nieuwe seizoen van De Beste Zangers Van Nederland opent. “Niets ten nadele van mijn voorganger Victor Reinier, maar ik kan me makkelijk inleven“, zegt de volkszanger in Metro. Smit was in de eerste drie edities nog nooit te zien als kandidaat. In Televizier: “Agendatechnisch was het moeilijk, maar dit jaar zou ik eindelijk eens meedoen. Alleen vroeg de TROS later of ik het wilde presenteren.”

Het leek de Smit een nog leukere taak. “Ik wil vlieguren maken als presentator om te blijven groeien, dus dat vond ik een goed idee. Daarbij hoef je als presentator veel minder hard te werken, terwijl je wel hetzelfde meemaakt“, vervolgt hij.

Om in De Telegraaf toe te voegen: “Meedoen kan maar één keer, maar presenteren kan ik wel tien jaar. Kan ik lekker twee keer per jaar naar Ibiza.

De ‘beste’ zangers die dit jaar elkaars repertoire zingen zijn Freek Bartels, Nikki Kerkhof, Berget Lewis, Gerard Joling, Ruth Jacott, Yes-R en Peter Beense. “De meesten kende ik wel. Alleen Freek en Nikki kende ik niet zo. Maar met Gerard, Ruth en Peter ga ik zeker al vijftien jaar terug“, zegt Smit in Televizier.

Smit hoopt dat iedereen woensdagavond kijkt, om 20.25 uur op Nederland 3. “Het is een leuk wegkijklprogramma: het is fris, de combinaties zijn onverwacht en er komen hits uit voort.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen