Ik Hou Van Holland meest bekeken RTL-uitzending in april

Foto: Roy Beusker

De show Ik Hou Van Holland met Linda de Mol was in april het meest bekeken tv-programma van RTL Nederland. De aflevering van 8 april trok bijna 2,6 miljoen kijkers naar RTL 4. Dat heeft de zendergroep dinsdag laten weten. Het programma dat het best scoorde in de doelgroep van RTL 4, de commercieel interessante boodschappers van 20 tot 49 jaar, was Holland’s Got Talent. De show noteerde een aandeel van 40,0 procent, terwijl het gemiddelde op 19,7 procent lag. 

RTL 4 kijkt terug op een mooie aprilmaand met mooie openingen voor De Jongens tegen De Meisjes (1,7 miljoen), Echt Waar (1,2 miljoen) en Hotter Than My Daughter (1,3 miljoen). “Ook was er weer sprake van een aantal succesvolle premières: Buch In De Bajes bereikte in de eerste maand een zenderaandeel van 18,5 procent en bij Echt Scheiden lag dit op 21,5 procent“, aldus een zegsman.

Andere goed scorende RTL 4-titels waren volgens hem Help Mijn Man Is Klusser, GTST, Iedereen is Gek op Jack, Gepest, RTL Nieuws en Big Fat Gypsy Weddings.

De vier RTL-zenders gezamenlijk behaalden in de doelgroep 20 tot 49-jarigen een zenderaandeel van 33,2 procent. “De Publieke Omroep kwam uit op 28,5 procent terwijl de SBS Groep bleef steken op 20,0 procent.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen